Ανακοινώσεις Φορέων

23/02/2024 - 10:13

Διπλό κόστος για τις επιχειρήσεις σε διάστημα 3 μηνών - Τι αναφέρει η "Ασπίδα"

Η Εστίαση και όσες επιχειρήσεις διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα για άλλη μία φορά βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Οι επιχειρηματίες καλούνται μέχρι 29/02/2024 να αναβαθμίσουν (με υψηλό κόστος) και συνδέσουν τις υφιστάμενες ταμειακές μηχανές με τα POS, οι οποίες όμως δεν συνδέονται με την παραγγελιοληψία. Αυτό θα δημιουργήσει χάος στην καθημερινή τους λειτουργία καθώς θα πρέπει από κάθε επιμέρους παραγγελία από το ίδιο τραπέζι να ζητούν από τον πελάτη να πληρώσει, εφόσον αυτό επιθυμεί να πληρώσει μέσω κάρτας.

Παράλληλα μέχρι τις 30/6/2024 υπάρχει προθεσμία από το Υπουργείο Οικονομικών για αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών της εστίασης με τα νέα συστήματα ή ταμειακές μηχανές που θα συνδέουν την παραγγελιοληψία με τα POS και την ΑΑΔΕ.

Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ διαθέσιμα νέα συστήματα ή ταμειακές μηχανές ώστε να γίνει αυτή η αλλαγή.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει διπλό κόστος για τις επιχειρήσεις μέσα σε διάστημα 3 μηνών ή την επιβολή τεράστιων προστίμων που φτάνουν τα 20.000 ευρώ.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ζητάμε να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα άρθρα τουλάχιστον μέχρι όλα τα εκκρεμή ζητήματα να τακτοποιηθούν και να δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν ομαλά οι επιχειρήσεις να συμμορφωθούν στο νέο πλαίσιο.

Μοιράσου το άρθρο!