Ανακοινώσεις Φορέων

26/04/2018 - 05:59

ΕΕΔΔΑ : Καταγγέλλει την επίθεση των φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων στη Μυτιλήνη

Η

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη δράση των φασιστικών ομάδων στη Μυτιλήνη και όπου αλλού αυτές δραστηριοποιούνται, καθώς και την ανοχή της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Απαιτεί τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης ασύλου και την άμεση προώθησή τους στις χώρες επιλογής τους.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί έχει συμφωνήσει με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατώντας τους εγκλωβισμένους στη χώρα μας αντί να εκδώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε στον προορισμό της επιλογής τους.

Παράλληλα, στοιβάζοντάς τους κατά χιλιάδες στα νησιά, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες, που εκμεταλλεύονται επιτήδειοι πατριδοκάπηλοι, για να ρίξουν στις πλάτες τους όλο το φταίξιμο για τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης που ταλανίζει το λαό μας. Επιπλέον, έχει εναποθέσει την ευθύνη της λύσης για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι σε κάθε λογής ΜΚΟ, πολλές από τις οποίες έχουν καταγγελθεί για ύποπτες διασυνδέσεις και οικονομικές συναλλαγές».

Καταλήγοντας η ΕΕΔΔΑ τονίζει: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα προσφύγων και μεταναστών, αναπόσπαστου κομματιού της παγκόσμιας εργατικής τάξης, που υποφέρουν τα πάνδεινα από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, εκμετάλλευση».

Μοιράσου το άρθρο!