Ανακοινώσεις Φορέων

30/06/2012 - 18:35

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: καταγγέλλουν τη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ      ΛΕΣΒΟΥ

Την καταστρατήγηση της Κυριακάτικης Αργίας και την υιοθέτηση εξαντλητικών ωραρίων σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών και υπαλλήλων που εργάζονται σε εμπορικά καταστήματα της Σάμου, αποφάσισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Β.Αιγαίου, αλλά και με τη συναίνεση των παρατάξεων Βογιατζή και Τεντόμα, που υπερψήφισαν την πρόταση για λειτουργία  των καταστημάτων τις Κυριακές στο Βαθύ Σάμου, με  πρόσχημα τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων και την «ανάγκη εξυπηρέτησης των τουριστών».

  Ουσιαστικά η Περιφέρεια Β. Αιγαίου αναλαμβάνει να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. που πιστά την υπηρέτησαν εδώ και δεκαετίες. Εξαπολύοντας άγρια επίθεση που επιδιώκει το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων, το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους με άθλιες, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και κακοπληρωμένους εργαζόμενους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για την παραπέρα κερδοφορία των μεγάλων πολυκαταστημάτων και τον εκτοπισμό των μικρομεσαίων εμπόρων. Άλλωστε μόνιμο αίτημα των πολυκαταστημάτων ήταν η απελευθέρωση του ωραρίου της αγοράς και αυτή η απόφαση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου έρχεται να δώσει «χώρο» στις ορέξεις  των μεγαλοεργοδοτών, για την παραπέρα εδραίωσή τους, που εδώ και χρόνια επιδίωκαν.

 Πολιτική που πλήττει και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους επαγελματοβιοτέχνες, οι οποίοι  χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας της πτώσης του τζίρου από τη γιγάντωση των πολυκαταστημάτων, από την άγρια φορολογική επίθεση και από την πολιτική του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων.

    Σ’ αυτή την προκλητική απόφαση, η οποία ανοίγει δρόμο για να μπει «ταφόπλακα» στην Κυριακάτικη Αργία, ξεκαθαρίζουμε ότι:  «Οι εργαζόμενοι έχουν πληγεί σκληρά απ' τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μας τα έχουν πάρει όλα... Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε την Κυριακή Αργία. Είναι κατεκτημένο αναφαίρετο δικαίωμα και δεν το διαπραγματευόμαστε».

    Θα επιδιώξουμε σε συντονισμό, με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, καθώς και με τα Εργατικά Κέντρα Αιγαίου και με δεδομένη τη κατάσταση που διαμορφώνεται, να δοθεί απάντηση από τα συνδικάτα.

                                                                                                             ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Μοιράσου το άρθρο!