Ανακοινώσεις Φορέων

30/01/2013 - 14:14

Το Επιμελητήριο Λέσβου στην κοπή πίτας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς)

Το Επιμελητήριο Λέσβου στην κοπή πίτας του Διεθνούς Εμπορικού

Την τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, πραγματοποίησε η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στα γραφεία της στον Πειραιά.

Στην εκδήλωση, παρέστη εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, ενώ παραβρέθηκαν επίσης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ.Γιώργος Κασιμάτης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι από τα περισσότερα επιμελητήρια της χώρας, καθώς επίσης και από το Ελληνοβρετανικό και το Ελληνοβραζιλιάνικο Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο Λέσβου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Π. Φραντζέσκος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, τόνισε πως ένας από τους βασικότερους στόχους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου μας, είναι η εξωστρέφεια των μελών του προς συγκεκριμένες και στοχευμένες αγορές. Προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν γίνει ήδη σημαντικές προσπάθειες, ιδιαίτερα μέσα από δράσεις συνεργασίας, που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς (εμπορίου, τουρισμού, πολιτισμού κ.λ.π.) ανάμεσα στη Λέσβο και τη Τουρκία, επιδιώκοντας έτσι ένα άνοιγμα στην τεράστια αυτή αγορά της γειτονικής μας χώρας. Σε αυτό το σημείο υπερθεμάτισε και ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου κ. Π. Κούτσικος, ενώ κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Φραντζέσκος, απηύθυνε πρόσκληση προς τη Διοίκηση του ICC, ώστε να πραγματοποιήσει στη Λέσβο μια από τις επόμενες δράσεις της, η οποία και έγινε αμέσως αποδεκτή.

Ο Πρόεδρος του ICC Ελλάδος κ. Νικόλαος Βερνίκος, κατά την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Ντόχα, χαρακτηρίζοντάς το ουσιαστικά ως ένα «φροντιστήριο» για όλα τα επιμελητήρια του κόσμου, που έχει ως στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας συνολικά του θεσμού, έτσι ώστε να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες στα μέλη τους.

Ακόμη ο κ. Βερνίκος, εξήγησε στον Υφυπουργό πως το ICC είναι ο μόνος παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός που συγκεντρώνει και μεταφέρει τα μηνύματα των επιχειρήσεων στο G8 και G20. Το ICC Ελλάς όπως είπε, θα εκπροσωπηθεί σε λίγες εβδομάδες στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια συζητήσεων προετοιμασίας του G20 και για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει προς το ICC ροή πληροφοριών των ελληνικών θέσεων, ώστε να παρουσιαστούν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτές τις πολύ σημαντικές διεθνείς συναντήσεις.

 

Μοιράσου το άρθρο!