Ανακοινώσεις Φορέων

11/10/2023 - 20:13

Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου: καταδικάζουμε το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ

Ανακοίνωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, με τη πολιτική τους έχουν στηρίξει τις κυβερνήσεις του Ισραήλ διαχρονικά. Φέρουν βαριές ευθύνες γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής, ήδη από το 2015, για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Πρέπει να απολογηθούν στον ελληνικό λαό γιατί είναι συμμέτοχοι στην σφαγή της Παλαιστίνης, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της αυτοάμυνας του κράτους του Ισραήλ. Χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα την ώρα που ξεριζώνονται χιλιάδες παλαιστίνιοι από τα σπίτια τους, που στέλνουν στη φυλακή ακόμη και μικρά παιδιά και που συνεχίζονται οι απαράδεκτοι εποικισμοί. Επιπλέον η χώρα μας με την συμμετοχή της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» στη νατοϊκή δύναμη SNMG 2 γίνεται συμμέτοχος σε ένα έγκλημα.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου εκφράζει την αμέριστη την αλληλεγγύη της στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Στεκόμαστε στο πλευρό του και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

 

· Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

 

· Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

· Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

 

· Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές

Μοιράσου το άρθρο!