Ανακοινώσεις Φορέων

16/01/2013 - 12:53

Εργατικό Κέντρο: Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Εργατικό Κέντρο: Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι,
   Τη στιγμή που τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, οι φραγμοί στην πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι φραγμοί στην εκπαίδευση, και ταλανίζουν την εργατική τάξη και κάθε λαϊκή οικογένεια. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης, αποφάσισε νέα αύξηση στα οικιακά τιμολόγια, σε ποσοστά που ξεπερνούν το 25% και πλησιάζουν το 40%, ιδιαίτερα για τις μικρές καταναλώσεις.
  Η αύξηση στο ρεύμα, για τις τσέπες των εκμεταλλευτών της εργατικής τάξης είναι μικρή, αλλά υπέρογκη και δυσβάστακτη για τις τσέπες των ανέργων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων με τους μειωμένους μισθούς.
Φέρνουν σε αδιέξοδο τις λαϊκές οικογένειες και πρέπει να πάρουμε υπόψη ότι είναι η πρώτη δόση για το 2013, ακολουθούν άλλες ανατιμήσεις μέσα στο έτος, σε δύο δόσεις. Υπόσχονται άφθονα κέρδη για τους επιχειρηματίες στην ενέργεια.
   Απύθμενο θράσος οι δηλώσεις της κυβέρνησης για μικρές αυξήσεις και για τα λεγόμενα κοινωνικά τιμολόγια! Οι δηλώσεις για δήθεν χαμηλό κοινωνικό τιμολόγιο προσπαθούν να δημιουργήσουν αυταπάτες και εφησυχασμό.
   Είναι πολλά τα λαϊκά νοικοκυριά, που και σήμερα στο νομό μας στερούνται αυτό το κοινωνικό αγαθό που λέγεται ηλεκτρικό ρεύμα, αφού δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν έστω και ένα ευρώ. Με αυτές τις αυξήσεις θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα απλήρωτων λογαριασμών, με αποτέλεσμα πολλαπλάσιοι άνεργοι και φτωχές λαϊκές οικογένειες να μείνουν χωρίς φως και θέρμανση.
  Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ να παρθούν πίσω όλες αυτές οι ανατιμήσεις, να καταργηθούν τα «χαράτσια», να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και να γίνουν επανασυνδέσεις.
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  Να πληρώσουν αυτοί που εκμεταλλεύονται το ρεύμα για να βγάζουν κέρδη, οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις, να σταματήσει η πολιτική των προνομίων για το κεφάλαιο.
Μόνη λύση είναι η συσπείρωση και πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μοιράσου το άρθρο!