Ανακοινώσεις Φορέων

15/06/2023 - 18:13

Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι με σκουπίδια..... Τι αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

Εδώ και πολλά χρόνια, τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου όσο και η πανελλήνια ομοσπονδία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αγωνίζεται και διεκδικεί την πρόσληψη μονίμου προσωπικού για την κάλυψη κενών θέσεων με απώτερο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων της νήσου Λέσβου και την ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σήμερα, λόγω σημαντικής έλλειψης μονίμου προσωπικού, οι Δήμοι της Λέσβου καλύπτουν τις κενές θέσεις κυρίως σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα, μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τη ΔΕΔΑΠΑΛ ΑΕ και τιμολογίων παροχής υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι κατανέμονται στις υπηρεσίες του κάθε Δήμου ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε υπηρεσίας.

Μέρος των εργαζομένων απασχολείται με χειρονακτικές εργασίες στον τομέα της καθαριότητας, του πρασίνου, στην τεχνική υπηρεσία, κ.α. συμβάλλοντας έτσι στη λειτουργία των υπηρεσιών.

 

Με τη διακοπή των συμβάσεων-εργασιών λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως συνέβη τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους στον Δήμο Μυτιλήνης, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Ειδικότερα, στην υπηρεσία της καθαριότητας όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού 30 ατόμων περίπου, το πλήρωμα που εργάζεται στα απορριμματοφόρα αποτελείται από τον οδηγό κι έναν μόνο εργάτη με αποτέλεσμα την κόπωση των εργαζομένων εξαιτίας μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών λόγω θερινής περιόδου. Επιπλέον, όλο αυτό συντελεί στο να μην διασφαλίζεται και η ασφάλεια των εργαζομένων καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης με το προεδρείο του Συλλόγου όπου αποφασίστηκε η αποχή από τα καθήκοντα υπερωριακής απασχόλησης της Κυριακής 18/05/2023 και Τρίωρη στάση εργασίας στις 19/05/2023 από τις 7:00 πμ ‘έως 10:00πμ

 

Πρότασή μας είναι η πρόσληψη μονίμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δύο Δήμων, δίνοντας μοριοδότηση λόγω εμπειρίας, στους δεκάδες εργαζόμενους που απασχολούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στους Δήμους με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης εργασίας.

 

Με την πρόσληψη μονίμου προσωπικού θα επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, η ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών των Δήμων απέναντι στους συνεργάτες τους (προμηθευτές, εργολήπτες κ.α.).

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Μοιράσου το άρθρο!