Ανακοινώσεις Φορέων

14/12/2012 - 05:21

Ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

          Πραγματοποιήθηκε στις  12 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Μολύβου η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

     Στη συνέλευση έγινε διοικητικός απολογισμός της δράσης του Φορέα για το 2012, διοικητικός προγραμματισμός/προϋπολογισμός για την επόμενη χρονιά και ψηφίστηκε η δημιουργία τοπικού συμφώνου μεταξύ των μελών του Φορέα.

     Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου έχει επιτελέσει και αυτή τη χρονιά ένα σημαντικό έργο το οποίο παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μόλβαλης Νίκος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δημιουργία των ομάδων έργου του φορέα που συστάθηκαν και υλοποίησαν τις διάφορες δράσεις, στην ολοκλήρωση του διαδικτυακού τόπου (site) του φορέα σε διάφορες γλώσσες, στην  έκδοση διαφόρων φυλλαδίων για την προβολή της περιοχής, στην υλοποίηση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, στη συμμετοχή του Φορέα στις τουριστικές εκθέσεις, στη  διοργάνωση ημερίδων επιμόρφωσης, στην  ίδρυση της Ακαδημίας Πολιτών Μολύβου, στη μελέτη που έγινε από το Κολλέγιο Ανατόλια  για τη στρατηγική ανάπτυξης της περιοχής, στις δράσεις της ομάδας περιβάλλοντος (καθαρισμός χωματερής σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ, καθαρισμός μονοπατιών, εθελοντικοί καθαρισμοί κλπ), στις δράσεις και στη δημιουργία διαφόρων φεστιβάλ της ομάδας πολιτισμού (καθιέρωση εναλλακτικού φεστιβάλ Ρυθμός και Κίνηση, καθιέρωση φεστιβάλ θερινής ακαδημίας κιθάρας «ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με το μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθιέρωση διαφόρων εκδηλώσεων σε συνεργασία με το σύλλογο Παραδοσιακών Χορών, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη απελευθέρωση του νησιού κλπ), στη φιλοξενία δημοσιογράφων, τηλεοπτικών καναλιών κλπ, στη σήμανση αρχαιολογικών χώρων και στην έκδοση σχετικού φυλλαδίου από το Φορέα, στην έκδοση του ενημερωτικού free press 2012 για τους επισκέπτες της περιοχής καθώς και στη συμβολή του Φορέα στην επαναλειτουργία της δημοτικής πινακοθήκης Μήθυμνας, στις δράσεις της ομάδας παρέμβασης (για την Πύλη εισόδου στην Πέτρα, τον οδικό άξονα, τις σημάνσεις του οδικού δικτύου κλπ).

Στη συνέχεια έγινε ο διοικητικός προγραμματισμός/προϋπολογισμός για τη νέα χρονιά με βασικούς στόχους :

  • Την ολοκλήρωση της μελέτης και την υλοποίηση δράσεων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις αυτής για τον καθορισμό του Μολύβου και της ευρύτερης περιοχής σε διακριτό τουριστικό προορισμό, που θα ενισχύει την τουριστική ταυτότητα  του τόπου με τα στοιχεία της παράδοσης και αυθεντικότητας.
  • Την επέκταση των δράσεων με τη δημιουργία ξεχωριστών ομάδων που θα αναλάβουν τις δράσεις και τα φεστιβάλ που έχουν ήδη καθιερωθεί.
  • Τη συμμετοχή του φορέα στις τουριστικές εκθέσεις.
  • Την προβολή της περιοχής σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της προαναφερθείσας μελέτης.
  • Τη Δημιουργία τοπικού συμφώνου. Πρόκειται για μια κοινή συμφωνία μεταξύ των μελών του φορέα, ανά κατηγορία επιχειρήσεων, που έχει ως στόχο την εξασφάλιση ορισμένων βασικών κριτηρίων σχετικών με τις συνθήκες λειτουργίας, την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, την  αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τη διαμόρφωση ενός προτύπου λειτουργίας των επιχειρήσεων και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την προβολή της περιοχής. Με το τοπικό σύμφωνο θα συνδέεται και το ειδικό σήμα που έχει διανέμει ο φορέας.
  • Τη διοργάνωση της AEGEAΝ REGATTA 2013 η οποία θα ξεκινήσει από το Μόλυβο στις 17 Αυγούστου. Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου έχει υπογράψει στις 15/11/2012  μνημόνιο συνεργασίας για τη διοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής /Οργανωτική Επιτροπή της Aegean Regatta και συγχρόνως και για τη διοργάνωση της έκθεσης «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και Σκαριά»  που θα γίνει από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο στη Στέγη Τεχνών « ΤΡΥΦΩΝ» στο λιμάνι του Μολύβου.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησαν τοποθετήσεις, συζήτηση και στη συνέχεια η ψήφιση του διοικητικού απολογισμού, του διοικητικού προγραμματισμού/προϋπολογισμού καθώς και η δημιουργία του τοπικού συμφώνου μεταξύ των μελών του Φορέα.

 

Κλείνοντας την διαδικασία της συνέλευσης ο Πρόεδρος του Φορέα  Μόλβαλης Νίκος, ευχαρίστησε τα μέλη για τη προσφορά τους, τόνισε την τεράστια πρωτοβουλία και ευθύνη που έχει αναλάβει ο «Φορέας Τουρισμού Μολύβου» να βελτιώσει τις υπάρχουσες τουριστικές δομές και να αναδείξει τους περιβαλλοντολογικούς και πολιτιστικούς πόρους του Μολύβου και της ευρύτερης περιοχής και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στις ομάδες έργου, οι οποίες θεμελιώνουν καθημερινά τη βάση για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Μοιράσου το άρθρο!