Ανακοινώσεις Φορέων

30/12/2013 - 12:47

Ευχαριστίες και αποχαιρετισμός από τον Κ. Κορδώνη

Μ

ε την ευκαιρία της ολοκλήρωσης αύριο 31-12-2013 του προβλεπόμενου χρόνου ως Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου, θέλω να ευχαριστήσω τους εκλεκτούς συνεργάτες μου, μέλη της Λιμενικής Επιτροπής με δυο διαφορετικές συνθέσεις, για την αμέριστη, ηθική και ουσιαστική συνδρομή τους στο έργο που επιτελέστηκε.
Ιδιαίτερα τον πρώην και νυν Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης κ. Ε. Βόμβα και κ. Ε. Μαργωμένο, τον πρώην και νυν Διευθυντή Τελωνείου Μυτιλήνης κ. Δ. Κουτρουμπή και κ. Χ. Μαργαρίτη καθώς και τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου κ. Σ. Πετροζέλλη για την καθημερινή συνεργασία μαζί τους.
Ακόμη, την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λέσβου κα Ε. Μητρίτσα-Προκοπίου με την βοήθεια της οποίας  δημιουργήθηκαν 900 τ.μ. χώρων για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου, ξετυλίχτηκε το κουβάρι του νέου λιμανιού στο Σίγρι και δρομολογήθηκε η κατασκευή καινούργιου Λιμεναρχείου με την πολεοδόμηση που προηγήθηκε παράπλευρα του Κολυμβητηρίου.
Επίσης, τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου για την κοπιαστική και με συνείδηση επιτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να ξεπεραστούν κάθε μορφής γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στον συμπολίτη μας Καθηγητή της Οδοντιατρικής κ. Ζ. Μαντζαβίνο για τη βοήθεια του στη δημιουργία της αίθουσας για την έκδοση βίζας μπροστά στον Τελωνειακό χώρο, αλλά και στον ομογενή στο Τορόντο του Καναδά κ. Α. Νικολαΐδη που ανέλαβε να καλύψει με δωρεά 100.000€ την απαιτούμενη δαπάνη κατασκευής &στέγασης των υπηρεσιών, στην πύλη εισόδου της Πέτρας που ήδη βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσής τους.
Ακόμα πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους φορείς-εκπροσώπους επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων με τους οποίους συνεργάστηκα και επιχειρήσαμε να λύσουμε προβλήματα με κοινή προσπάθεια, ιδιαίτερα στα λιμάνια Πλωμαρίου, Σκάλας Καλλονής, Θερμής, Μυστεγνών, Πέτρας, Σιγρίου, Μεσοτόπου, Βαρειάς, Μολύβου κ.λπ.
Επιπρόσθετα, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για τον παραγωγικό τρόπο συνεργασίας μαζί τους, καθώς και τους ανθρώπους των ΜΜΕ της Λέσβου για τον κριτικό, πλην όμως θετικό τρόπο με τον οποίο πρόβαλλαν το έργο του Λιμενικού Ταμείου αλλά και βοήθησαν στην επίλυση προβλημάτων.
Τέλος, όλους τους πολίτες της Λέσβου για τον ανυπόκριτο και χωρίς υστεροβουλία επαινετικό τους λόγο, γραπτό και προφορικό, όπως αυτός εκφράστηκε προς το πρόσωπό μου, αυτούς τους 42 μήνες παραμονής μου ως Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.
Υπήρξε για μένα η μέγιστη ικανοποίηση και αναγνώριση ταυτόχρονα μιας προσπάθειας, για να τιμήσω μία θέση και ένα αξίωμα χωρίς καμία ανταμοιβή με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μου, των ανθρώπων που ασχολούνται με τη θάλασσα με επαγγελματικό και ερασιτεχνικό τρόπο, αλλά κύρια με την επίτευξη στόχων με κοντινό και μακρινό ορίζοντα που αποτελούν κατεξοχήν αρμοδιότητα του Νομικού αυτού Προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου.
Μοναδική μου επιδίωξη υπήρξε η επίμονη προσπάθεια τρεισήμισι χρόνων και το έργο που ολοκληρώνεται σήμερα με τη στήριξη άξιων συνεργατών να καταγραφεί με θετικό τρόπο στις συνειδήσεις των πολιτών.
 Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι σε όλους «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» και το 2014 να αποτελέσει την απαρχή για την αναβίωση της ελπίδας στην χειμαζόμενη πατρίδα μας.
 

Μοιράσου το άρθρο!