Ανακοινώσεις Φορέων

28/02/2024 - 07:22

Γενική Απεργία - Ημέρα Μνήμης - Συγκεντρώσεις στην Πλατεία Σαπφούς και στο πάρκο Καλλονής

Ανακοινώσεις

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία στις 28 Φλεβάρη, έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Τα καλέσματα.

 

Κάλεσμα από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο

 

Τετάρτη 28 Φλεβάρη απεργούμε . Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη στις 11 το πρωί στην πλ. Σαπφούς και στην Καλλονή στις 11 το πρωί στο πάρκο

Ένας χρόνο απ’ το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ενώνει και εκφράζει το σύνολο των διεκδικήσεων του λαού μας απέναντι στο βάρβαρο σύστημα του κέρδους! 

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης της εγκληματικής πολιτικής της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν. 

Της πολιτικής που τα μετράει όλα με το κέρδος των καπιταλιστών θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Όσο εμείς μετράμε έναν νεκρό εργαζόμενο κάθε δύο μέρες που δεν γυρνά στην οικογένεια του απ’ την εντατικοποίηση και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, οι μεγάλοι όμιλοι μετράνε μόνο κέρδη… κέρδη… κέρδη! 

Εμείς μετράμε πώς θα βγει το δεύτερο δεκαπενθήμερο με την ακρίβεια να σαρώνει το εισόδημα μας, τρέμουμε στην όψη των λογαριασμών που μας βυθίζουν στην ενεργειακή φτώχεια και τα σκοτάδια. Μετράμε τι θα κόψουμε απ’ την διατροφή και τις ανάγκες των παιδιών μας, λιώνουμε απ τα δυσβάσταχτα ενοίκια, τρομοκρατούμαστε μην αρρωστήσουμε μπροστά στο πανάκριβο εμπόρευμα-υγεία, λυγίζουμε στα έξοδα μόρφωσης των παιδιών, μένουμε ανυπεράσπιστοι στις φυσικές καταστροφές, λιγοψυχούμε απέναντι στις δόσεις των δανείων και στα κοράκια που καιροφυλακτούν να μας αρπάξουν το βιός!

Φτάνει πια! Δεν θα ματώνουμε άλλο για τα κέρδη τους, για να πληρώνουμε τα νέα 6 ΔΙΣ υπερπλεόνασμα, δεν θα ματώνουμε για τα 8,6 ΔΙΣ των F-35 για το ματοκύλισμα των λαών, για τα δεκάδες δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης που μοιράζουν απλόχερα στους ομίλους και σε εμάς μοιράζουν την φτώχεια και την ανέχεια. 

Δεν μας ξεγελούν! Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια αποτελούν κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται, ούτε καταργούνται οι φόροι για το λαό, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση. Αυτή την πολιτική υπερασπίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Στην ίδια κατεύθυνση, όπως η απάτη με τις τριετίες που θα βλέπαμε αύξηση, η διαδικασία προσαρμογής του κατώτερου μισθού, όπου η όποια μικρή αύξηση δώσει η κυβέρνηση θα εξανεμιστεί λόγω της ακρίβειας.

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο! Να απαντήσουμε αγωνιστικά με διεκδικητικό αγώνα στο τείχος που υψώνεται μπροστά μας. Τώρα πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική που μετρά τις ανάγκες μας ως κόστος. 

Είμαστε πιο δυνατοί! Είμαστε οι πολλοί! Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι! 

Είμαστε μαζί με τους εκατοντάδες νέους συναδέλφους που τσακίζονται απ’ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό που λιώνουν στο χτίσιμο του θαύματος του τουρισμού.  Είμαστε μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους στα Σούπερ μάρκετ  και τα καταστήματα που τσακίζονται στα ράφια της εντατικοποίησης και ημιαπασχόλησης. 

Είμαστε μαζί με τα παιδιά μας τους φοιτητές που παλεύουν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και απαιτούν σύγχρονα δημόσια και δωρεάν Πανεπιστήμια, με τους μαθητές που απαιτούν μόρφωση και σχολειό που να μορφώνει και να μην τα εξοντώνει. 

Είμαστε μαζί με του επαγγελματίες που βυθίζονται στα χρέη απ την φορολεηλασία. Είμαστε μαζί με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που αγωνίζονται να μείνουν στα χωράφια και τα κοπάδια τους. 

Είμαστε μαζί στο αγώνα για να μη μείνει καμία λαϊκή οικογένεια στο δρόμο απ’ τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Για τους μισθούς και τις συμβάσεις εργασίας: 

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

 

Για την στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών: 

  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
  • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για
  • αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές. 
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. 

 

Για το σταμάτημα του πολέμου και το προσφυγικό-μεταναστευτικό: 

  • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 
  • Να μην λειτουργήσει η δομή-φυλακή στη Βάστρια. Κανένα νέο κέντρο, ούτε κλειστό - ούτε ανοιχτό.
  • Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ.
  • Να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.
  • Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και από εκεί στις χώρες προορισμού τους.

 

 

Για την Υγεία: 

  • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει-συγχωνευτεί καμία δομή υγείας.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς. 
  • Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, με όλες τις ειδικότητες γιατρών, με κάλυψη των κενών σε νοσηλευτές και μόνιμου προσωπικού. Να δοθεί έμφαση στην πρόσληψη σε νεφρολόγους και ακτινολόγους.
  • Πλήρης στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το απαραίτητο προσωπικό, με έμφαση στην πρόσληψη παιδιάτρων και καρδιολόγων. Κάλυψη όλων των κενών των αγροτικών και περιφερειακών ιατρειών.
  • Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, και επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του. 
  • Επαναλειτουργία ή λειτουργία των Κέντρων Εφημέρευσης σε Μανταμάδο, Πέτρα-Μόλυβο, Αγιάσο, Ερεσό. 
  • Όχι άλλη καθυστέρηση στο φτιάξιμο και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου.
  • Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ, σε καίρια σημεία του νησιού, με οχήματα επανδρωμένα με διασώστες για άμεση παρέμβαση στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού. Καμία εμπλοκή του Στρατού. 

 

Όλοι μαζί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να επιβάλουμε

το δικό μας δίκιο, τις ζωές μας!

 

--------

ΑΔΕΔΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  28ης του Φλεβάρη

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΛΕΣΒΟΥ της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναδέλφους στη Λέσβο, να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11.00 το πρωί την Τετάρτη 28/02/2024.

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 28ης του Φλεβάρη

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος βγαίνει στις εκπομπές του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (κατά τα άλλα δημοσιογράφου) και άλλων ΜΜΕ και δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425ευρώ. Τα λέει και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ καθόλου, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήναΈνας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους  δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους κολλητούς της και τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά!

Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα (πλήθος εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του Ιδιωτικού Τομέα πήραν αποφάσεις για απεργία την ίδια μέρα) με ένα κεντρικό σύνθημα:

«Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

 

---

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος και ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες, που είχαν ως αποτέλεσμα πενήντα (57) συμπολίτες μας - στην πλειονότητα τους νέα παιδιά - να βρουν φρικτό θάνατο και οι οικογένειές τους να βυθιστούν στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ, στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Το έγκλημα των Τεμπών είναι συνέπεια της πολιτικής του «πάμε και όπου βγει». Της πολιτικής που όλα βρίσκονται στον... αυτόματο πιλότο και υπάρχει μόνο συνεννόηση και συνέπεια όταν πρόκειται να οργανωθεί η ρεμούλα και να μεθοδευτεί η ληστεία σε βάρος του Δημοσίου και των πολιτών. Είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει πιο πιστά από κάθε άλλη η νυν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και στόχο έχει τα δημόσια αγαθά να γίνονται θυσία στο βωμό του εύκολου κέρδους του κεφαλαίου, αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές των ανθρώπων και το μέλλον της κοινωνίας.

Απαξίωση, εγκληματική αδιαφορία, κοροϊδία παντού. Προκύπτει ολοφάνερα και από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η «στρόφιγγα» των προσλήψεων έχει κλείσει εδώ και δεκαπέντε (15) χρόνια, με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα στη στελέχωση των Υπηρεσιών, ενώ την ίδια στιγμή λόγω συνταξιοδοτήσεων και κινητικότητας το πρόβλημα έχει οξυνθεί περισσότερο είτε αφορά στο Διοικητικό, είτε στο Εργατοτεχνικό, είτε στο Παιδαγωγικό προσωπικό.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει απωλέσει το 40% του ανθρώπινου δυναμικού της τα τελευταία χρόνια, ενώ μέρος αυτού έχει αντικατασταθεί από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μέσω προγραμμάτων Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. Αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες, δίχως πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς. Αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών και των Τοπικών Κοινωνιών. Αποτέλεσμα, μια Τοπική Αυτοδιοίκηση «επαίτης» απόλυτα εξαρτημένη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, αφού για κάθε τι εκλιπαρεί για την ένταξη της σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο!!!

Οι ευθύνες των αιρετών μεγάλες, αφού υποκύπτουν στο «σύστημα» πολιτικής εξάρτησης ακυρώνοντας τον Αυτοδιοικητικό τους ρόλο που πρέπει να είναι καθαρά διεκδικητικός. Ικανοποιημένοι δηλώνουν μόνο όσοι βρίσκουν ως ευκαιρία τη συγκυρία «συναλλαγής», με κάθε λογής μικρούς ή μεγάλους εργολάβους, οι οποίοι αποσκοπούν στο εύκολο κέρδος με μικρό και μη ποιοτικό έργο τις περισσότερες φορές!!!

Δεκατέσσερα (14) χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Εμπαίζει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο γενικότερα με τις αυξήσεις-κοροϊδία που έδωσε από 1-1-2024, δηλαδή 38,00 έως 42,00 ευρώ καθαρά τον μήνα. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) δεν έχει... χρήματα για τους Δημόσιους λειτουργούς και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες (θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού είπε για τους αγρότες) έχει όμως για κολλητούς και ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου - τα δικά της παιδιά - στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της να μεριμνήσουν προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες (Ενημερώσεις, Γενικές Συνελεύσεις. Συγκεντρώσεις, Περιοδείες  κ.λπ.) για την καλύτερη οργάνωση και μαζικότερη συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, συμμετέχει στην Απεργιακή Κινητοποίηση και καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση απαιτώντας την επίλυση των προβλημάτων.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Απαιτούμε αλλαγή της πολιτικής που έχει φέρει πόνο, δυστυχία, οικονομική εξαθλίωση και  απαξίωση στην Ελληνική Κοινωνία. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά μας.

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του πληθωρισμού.
  • Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017. 
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ.
  • Αύξηση του ποσού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας και ένταξης νέων κατηγοριών.
  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση.
  • Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά σε εργασιακές διεκδικήσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
  • Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς!!!

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ.

 

------

 

 

Από την ΕΛΜΕ Λέσβου

 

Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες στον Ιδιωτικό Τομέα.

Απαιτούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα,   πραγματικές αυξήσεις, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Πραγματική αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

---

 

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

  Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας με τη συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία τη Τετάρτη 28 Φλεβάρη. Στη κινητοποίηση – συλλαλητήριο που οργανώνει το εργατικό κέντρο Λέσβου σε Μυτιλήνη και Καλλονή, ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια, στο ξεζούμισμα της ζωής μας και ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη,  ενώνουμε την φωνή μας για να ακουστεί όσο πιο δυνατά  «ή τα κέρδη τους ή η ζωές μας».

       Φτάνει πια να ματώνουν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, οι φτωχοί βιοπαλαιστές αγρότες για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Φτάνει πια να τρώνε τον ιδρώτα και τον μόχθο μας και για μας να αφήνουν «τα ξύσματα του βαρελιού». Η πρόσφατες παροχές της κυβέρνησης προς τους αγρότες είναι απλά για να διαχειριστούμε τη φτώχια μας. Φτάνει πια να μπαίνουν τα κέρδη τους πάνω απ’ τις ζωές μας.

 

      Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού, να συμμετέχουν και με τα δικά μας αιτήματα στις δύο μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη (πλατεία Σαπφούς) και Καλλονή ( στο πάρκο) την Τετάρτη  Φλεβάρη στις 11:00 το πρωί.

Μοιράσου το άρθρο!