Ανακοινώσεις Φορέων

02/02/2012 - 12:58

Γενική Συνέλευση Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Πραγματοποιήθηκε χθες, 1 Φεβρουαρίου, στο συνεδριακό κέντρο Μολύβου έκτακτη γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Το πρώτο θέμα αφορούσε την επικύρωση από τη συνέλευση των ομάδων έργου του Φορέα, οι οποίες ορίστηκαν από το Δ. Συμβούλιο και αφορά τις παρακάτω ομάδες, οι οποίες είναι εφταμελής και συμμετέχουν μέλη και φίλοι του Φορέα από όλη την ευρύτερη περιοχή:
Η ομάδα Πολιτισμού, με σκοπό την οργάνωση και πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, οργάνωση εκθέσεων, ημερίδων κ.λπ. Με Συντονίστρια την Ντουλγκέρη Εβελίνα. Η ομάδα Περιβάλλοντος με σκοπό την οργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών σχετικά με δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, την ανακύκλωση, την καθαριότητα, τον καλλωπισμό και την ανάδειξη χώρων, δενδροφυτεύσεις, τη σήμανση και την ανάδειξη μονοπατιών κλπ. Με Συντονιστή τον Κυριακόπουλο Ιωάννη. Η ομάδα Διαφήμισης και τουριστικής προβολής, η οποία θα επιμελείται με την προβολή σε κάθε είδος διαφημιστικού μέσου  που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να προβάλει την περιοχή. Με Συντονιστή τον Γρηγορίου Άρη. Η ομάδα υλοποίησης προγραμμάτων, που στην παρούσα φάση θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας στο οποίο εντάχθηκε ο Φορέας. Με Συντονιστή τον Μπερτόλη Αντώνιο. Η ομάδα παρέμβασης σε τοπικές δράσεις , η οποία θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει σε μεγάλα έργα υποδομής που έχουν άμεση σχέση με την τουριστική, οικονομική, πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής (πύλη εισόδου τουριστών, οδικοί άξονες, κατασκευή μουσείου κ.λπ.) που αφορούν την ευρύτερη περιοχή Μήθυμνας – Πέτρας. Με Συνονιστή τον Μόλβαλη Νίκο. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν: Η Κράλλη – Κωσταντέλλη Ραλού, Γραμματέας και ως μέλη: Ο Βατής Δημήτριος, πρώην Δήμαρχος Μολύβου Ο Καραντώνης Στέλιος ,πρώην Δήμαρχος Μολύβου Ο Σταύρου Στέλιος, Πρόεδρος Τοπικής Ενότητας Μολύβου. Ο Σούγιολτζης Αχιλλέας, Τουριστικός Πράκτορας Ο Πάππος Κωσταντίνος, πρώην Δημοτικός σύμβουλος Πέτρας Συνεργάτες της επιτροπής είναι ακόμη: Ο Καραπαναγιώτης Χρήστος, Περιφερειακός Σύμβουλος Λέσβου Ο Δούκας Κωσταντίνος, Πρώην Δήμαρχος Μολύβου.   Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Φορέα Μόλβαλη Νίκο για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιήσει ο Φορέας το αμέσως επόμενο διάστημα όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα  είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί τα οφέλη για την περιοχή μας σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, είναι πολλά.
  • Ωφελούνται οι άνεργοι ή οι αγρότες μέσα από την δυνατότητα που τους δίνεται για εργασία.
  • Ωφελείται όλη η ευρύτερη περιοχή μέσα από τις δράσεις που θα γίνουν και αφορά τον καθαρισμό, δρόμων, ακτών, παραλιών κλπ, την αντιπυρική προστασία της περιοχής, τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων κλπ.
  • Ωφελείται ο Φορέας που μέσα στο πρώτο χρόνο της δημιουργίας του υλοποιεί ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα, τον βοηθάει στην οργάνωσή του
και τον κατοχυρώνει σαν ένα από τους σημαντικότερους πόλους ανάπτυξης όλης της ευρύτερης περιοχής. Το πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη 50 ατόμων (ανέργων ή αγροτών) πεντάμηνης διάρκειας και ο προϋπολογισμός του έργου για τον Φορέα είναι 163.593,75 € . Οι δράσεις οι οποίες θα γίνουν αφορούν:
  1. Καθαρισμό δρόμων, ακτών, παραλιών, μονοπατιών, αντιπυρική προστασία, δενδροφυτεύσεις, καλλωπισμός κ.λπ. όπου θα προσληφθούν 40 άτομα.
  2. Υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων, γραμματειακή υποστήριξη, εκθέσεις κ.λπ. Όπου θα προσληφθούν 10 άτομα.
Συμπράττων φορέας του προγράμματος είναι η περιφέρεια η οποία παρέχει υποστήριξη με μηχανικά μέσα και βοηθάει στη σωστή οργάνωση και την υλοποίησή του. Η όλη διαδικασία των προσλήψεων θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ καθώς και στον τοπικό τύπο. Ο Φορέας ήδη έχει αναρτήσει στο site του www.visitmolyvos.com μπάνερ που ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνδεθεί με το υπουργείο για να πληροφορηθεί τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και συγχρόνως εκεί θα αναρτώνται όλη η διαδικασία της προκήρυξης από τον Φορέα. Συγχρόνως, θα ενισχύσει τη γραμματειακή του υποστήριξη με δεύτερο άτομο για όλη την περίοδο της προκήρυξης. Ο Φορέας σχεδιάζει η προκήρυξη να βγει τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου εφόσον η γραφειοκρατική διαδικασία ολοκληρωθεί ώστε όλα τα άτομα να απασχοληθούν την θερινή περίοδο. Τέλος, έγινε ενημέρωση για την τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης. Όπου ο Φορέας τουρισμού Μολύβου συμμετέχει με δικό του περίπτερο και συγχρόνως οργανώνει εκδρομή.  

Μοιράσου το άρθρο!