Ανακοινώσεις Φορέων

16/02/2022 - 12:21

Γιατί θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα της Μυτιλήνης την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου (ημέρα διαμαρτυρίας για τη Βάστρια)

Το διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, αξιολόγησε την συνολική εικόνα της πρότασης/πρόσκλησης της Περιφέρειας για γενική απεργία τη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία κλειστής δομής στη Βάστρια. 

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε πως οι έμποροι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε για μια μέρα το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.

Τόσο η πανδημία με τα εκατοντάδες κρούσματα όσο και οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν δείξει τους δύο πρώτους μήνες του 2022 πως το λιανεμπόριο επωμίζεται τα μεγαλύτερο οικονομικό χτύπημα των τελευταίων ετών. 

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται οι καταστηματάρχες να σηκώσουν για ακόμη μια φορά στις πλάτες τους το δίλημμα του μεταναστευτικού εις βάρος των επιχειρήσεων τους είναι άδικες. 

Έχουμε αποδείξει επανειλλημένως τα τελευταία 7 χρόνια πως είμαστε πάντοτε παρόντες σε κάθε δύσκολη απόφαση και συζήτηση. Και αυτή τη φορά μπορούμε σαν πολίτες να συμμετέχουμε στις όποιες κινητοποιήσεις ανακοινωθούν από τη μέρα αυτή με την αγορά όμως ανοιχτή για το καταναλωτικό κοινό.

 

Μοιράσου το άρθρο!