Ανακοινώσεις Φορέων

19/11/2010 - 14:34

Χρήματα για "δίκτυα ύδρευσης"

Με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου τα παρακάτω έργα:

  1. «Εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης οικισμών Αμπελικού-Νεοχωρίου-Δήμου Πλωμαρίου» συνολικού προϋπολογισμού 640.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο έργο προβλέπονται έργα καλλιέργειας πηγών στους οικισμούς Αμπελικού και Νεοχωρίου, ένα έργο υδροσυλλογής, το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 4.020m και για τους δύο οικισμούς καθώς και η κατασκευή δύο νέων δεξαμενών.
  2. «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αγίας Παρασκευής Λέσβου» συνολικού προϋπολογισμού 1.303.260 ευρώ. Με το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί νέα δεξαμενή στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής και των απαραίτητων συνδετήριων αγωγών, καθώς και έργα γεώτρησης στον οικισμό της Νάπης.
  3. «Εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης Δήμου Μανταμάδου» προϋπολογισμού 2.677.500 ευρώ. Με το παρόν έργο προβλέπεται η αντικατάσταση σημαντικού μέρους του εξωτερικού δικτύου του Δήμου Μανταμάδου. Θα κατασκευαστεί στους οικισμούς νέο εξωτερικό δίκτυο μήκους 20.200 μέτρων. Επίσης κατασκευάζονται τέσσερις νέες τσιμεντένιες δεξαμενές συνολική χωρητικότητας 350 κυβικών μέτρων.
  4. «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καρλοβάσου Σάμου» προϋπολογισμού 2.888.600 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου παλαιού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Καρλοβάσου και η κατασκευή τεσσάρων δεξαμενών και των απαραίτητων συνδετήριων αγωγών.

Σύμφωνα με δήλωση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου «Η πορεία του προγράμματος εξελίσσεται με ταχύς ρυθμούς, στόχος μας η καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους πολύ υψηλούς στόχους, οικονομικούς και αναπτυξιακούς που έχουν τεθεί μέσα από το μνημόνιο. Η δική μας Περιφέρεια όπως και καμία άλλη δεν μπορεί να μην υποστηρίξει την Εθνική προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε. Στόχος μας να μην χάσουμε την παραμικρή ευκαιρία, να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ ώστε να μεγιστοποιήσουμε το αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την Περιφέρειας μας σ’ αυτή τη πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σίγουρα η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη παρόλα αυτά οι προσπάθειές μας έχουν βάλει γερά θεμέλια για την υλοποίηση όλων των παραπάνω στόχων.

Πρόκειται για σημαντικά έργα των Δήμων των νησιών μας που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επιπλέον αποτελούν σημαντικό βήμα προς την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση και τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού».

     

Μοιράσου το άρθρο!