Ανακοινώσεις Φορέων

27/01/2016 - 06:01

Η «Λεσβιακή Παροικία» έκοψε τη βασιλόπιτά της !

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, η Λ.Π. έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτά της, όπως εδώ και πενήντα χρόνια.

Σε ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αμαλία» και παρ’ όλο το κρύο, συναντήθηκαν οι συμπατριώτες και οι φίλοι της Παροικίας και ως τις 5 το απόγευμα έζησαν σε μια φιλική ατμόσφαιρα σαν να ήταν στο νησί, στη Μυτιλήνη.

 

Η Περιφερειάρχης κ. Χριστιάνα Καλογήρου με την παρουσία της και τον μεστό της λόγο, έδωσε άλλη μια φορά βαρύτητα στην εκδήλωση της Λεσβιακής Παροικίας, καθώς και η παρουσία του ναυάρχου Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Παρών στην εκδήλωση, παρ’ όλα τα προβλήματα και ο επίτιμος πρόεδρος κ. Τ. Χατζηαναγνώστου, τον οποίον όλοι οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν με το σεβασμό και την αγάπη που του αρμόζει.

Μηνύματα με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά, έστειλαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης  Ιάκωβος και ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός.

Η Πρόεδρος Καίτη Μεσσηνέζη δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη στήριξη της «Λ.Π.» τόσο στην προσπάθεια για την ανάδειξη της Λέσβου σαν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, όσο και για την απονομή στους κατοίκους της, του Νόμπελ ειρήνης για την προσφορά τους στη διάσωση και περίθαλψη των προσφύγων.

Η βράβευση του κ. Νίκου Παπαδημητρίου έγινε από την Πρόεδρο και όλο το Δ.Σ.

Ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου, ιδρυτής του Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης» στα Χύδιρα Λέσβου και του ιδρύματος «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου», που χορηγεί υποτροφίες αριστείας ανώτερων σπουδών, παρέλαβε συγκινημένος από την πρόεδρο μια ωραία φιλοτεχνημένη τιμητική πλακέτα, για την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του προς τη Λέσβο.

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε από την πρόεδρο μαζί με όλο το Συμβούλιο. Τυχερή της βραδιάς η κ. Λίλια Σαραντίτη.

Έντονη λεσβιακή νότα έδωσε το Μεσοτοπίτικο χορευτικό συγκρότημα «Γλεντιστάδες» του Συλλόγου «Αναγέννηση» των Μεσοτοπιτών Αθήνας, με την αναπαράσταση του λεσβιακού «ποδαρικού» και τους παραδοσιακούς χορούς του νησιού μας, που καταχειροκροτήθηκαν.

Μοιράσου το άρθρο!