Ανακοινώσεις Φορέων

06/03/2023 - 19:45

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Παράρτημα Λέσβου) για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Παράρτημα Λέσβου

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.

Το ανθρώπινο λάθος είναι η κορυφή του παγόβουνου που κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων. Οι εργαζόμενοι στα τρένα προειδοποιούσαν για το κακό που έρχεται, αλλά δεν ίδρωνε το αυτί κανενός. Ούτε των κυβερνήσεων, ούτε της ΕΡΓΟΣΕ, ούτε της «Hellenic Train». Τα δικαστήρια έβγαζαν διαρκώς όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές.

Η συντήρηση των υποδομών, το τεχνολογικό δίκτυο ασφάλειας των δρομολογίων, η στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται, διαχρονικά κόβονται και ράβονται με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Συγχαίρουμε τους ανώνυμους ανθρώπους που βρέθηκαν στο επίκεντρο της τραγωδίας και με κίνδυνο της ζωής τους βοήθησαν να σωθούν ζωές, αυτούς που στάθηκαν κατά εκατοντάδες στις ουρές για αιμοδοσία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσε μάχη στα νοσοκομεία, τις μυριάδες του ελληνικού λαού που βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες για να καταγγείλουν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. 

Μοιράσου το άρθρο!