Ανακοινώσεις Φορέων

10/12/2018 - 12:53

Ημερίδα για θέματα προγραμμάτων ασφάλειας και υγείας από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την εκπαίδευση και την ενημέρωση των μελών του και της ευρύτερης κοινότητας, διοργανώνει ημερίδα πάνω σε θέματα προγραμμάτων ασφάλειας και υγείας .

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/12/2018 και θα χωριστεί σε δύο ενότητες.

Η πρώτη θα αφορά  σεμινάριο κατάρτισης και εκπαίδευσης των πολιτών- επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής Μολύβου Πέτρας σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, και την βασική υποστήριξη ζωής - χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS) σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Το σεμινάριο κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί πρωινές ώρες από τις 09:00 το πρωί και μέχρι το απόγευμα. Σε όσους παρακολουθήσουν εξ ολοκλήρου το σεμινάριο θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ενημέρωσης των πολιτών και προσφοράς στην τοπική κοινωνία ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου προτίθεται να προβεί και να αναλάβει πρωτοβουλία για την τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε κεντρικά σημεία των οικισμών Μολύβου και Πέτρας καθώς και σε σημεία εκπαίδευσης, αθλητισμού και χώρων μαζικής διέλευσης κοινού.

Η ύπαρξη Απινιδωτή  συμβάλλει και καλλιεργεί  μια κουλτούρα, ώστε οι μελλοντικοί πολίτες να είναι έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί να δράσουν άμεσα, όταν παραστεί ανάγκη, σώζοντας ζωές. Παράλληλα οι πολίτες αναπτύσσουν το αίσθημα αλληλεγγύης, αλτρουισμού και κοινωνικής ευθύνης

Η δεύτερη ενότητα αφορά την ενημέρωση των μελών του δικτύου πάνω σε θέματα υγείας       (χρήση ομαδικού συμβολαίου, κάρτα υγείας, κλπ) επίσης προτάσεις επέκτασης του ομαδικού συμβολαίου.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου έχει συνάψει από το καλοκαίρι ομαδικό συμβόλαιο ασφάλειας ζωής και βοηθείας με την INTERAMERIKAN και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει συζήτηση για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις και θα δοθούν οι κάρτες των μελών του δικτύου που έχουν εγγραφεί στο ομαδικό συμβόλαιο.Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου θεωρεί ότι είναι μια πολύ σημαντική και πολύτιμη προσπάθεια επιμόρφωσης καθώς επίσης και διάδοσης της πολύτιμης ιδέας να μπορούν οι πολίτες να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε συνανθρώπους τους και να υπάρχουν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές σε χώρους των τοπικών κοινοτήτων  καθώς και απλοί πολίτες, επαγγελματίες, ξενοδόχοι να μπορούν με την σωστή γνώση χειρισμού του να σώζουν ζωές.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!