Ανακοινώσεις Φορέων

18/03/2023 - 15:07

Ίσως η σημαντικότερη απεργία της χρονιάς! Δευτέρα 20 Μαρτίου - Πλατεία Σαπφούς

Απεργούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας ΠΟΕ – ΔΕΥΑ

4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και θα συζητηθεί τη Δευτέρα 20-3-2023, και αφορά την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης, 

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ   ΛΕΣΒΟΥ συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας ΠΟΕ – ΔΕΥΑ για την Δευτέρα 20/03/2023.

Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ., στη πλατεία Σαπφούς για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση των νερών που επιχειρείται μέσω της ΡΑΑΕΥ και των ΣΔΙΤ.

Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους φορείς ύδρευσης-αποχέτευσης. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους , και γι’ αυτό καλούμε το σύνολο των πολιτών να συμμετάσχει σ’ αυτό τον αγώνα, απαιτώντας όλοι μαζί: 

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

Αντιδρούμε απεργούμε και διαδηλώνουμε  στην Πλατεία Σαπφούς ώρα 11 π.μ.   

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

-----

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο 

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό 

και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας

Καλούμε τον λαό της Λέσβου, να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ με την συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, την Δευτέρα 20 Μάρτη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς, που γίνεται ενάντια στο νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση, με το οποίο παραδίδονται με γρηγορότερους ρυθμούς νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως το νερό και η αποχέτευση, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Η κυβέρνηση προωθεί την ''απελευθέρωση'' και του νερού κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων. Με πρόσχημα την προστασία της ποιότητας των υδάτινων πόρων η κυβέρνηση προωθεί τον έλεγχο της ζήτησης και όχι την αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, που σήμερα είναι εφικτή με τα κατάλληλα έργα και τη διαθέσιμη επιστημονική γνώση. Τα σπασμένα θα πληρώσει η λαϊκή οικογένεια, η οποία θα κληθεί να πληρώνει ακριβότερα και το νερό.

Καταγγέλλουμε τη χρόνια απαξίωση, από μεριάς των κυβερνήσεων, των υπηρεσιών ύδρευσης και των ΔΕΥΑ, με την υποχρηματοδότηση και τη μείωση του μόνιμου προσωπικού.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για συνολική ανατροπή της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού, να ξεριζωθεί ο ανταγωνισμός των χρήσεων και της αξιοποίησής του με γνώμονα το κέρδος, τόσο από ιδιωτικούς ομίλους όσο και από μεικτές επιχειρήσεις και ΣΔΙΤ. 

Να διεκδικηθεί φθηνό και ποιοτικό νερό και άμεση μείωση όλων των τιμολογίων κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με μια ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα για την αξιοπρεπή διαβίωση. 

Να μη διανοηθούν να μετακυλήσουν το ενεργειακό κόστος στα τιμολόγια και σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου.

Να ενισχυθεί ο αγώνας για πλήρη και σταθερή εργασία για το σύνολο του κλάδου, με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, προσλήψεις, χωρίς την παρουσία εργολάβων.

 

-----

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΩΡΑ 11:00 π.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Λέσβου  συμπαραστέκεται, στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λέσβου,  για την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω της ΡΑΑΕΥ και των ΣΔΙΤ, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους φορείς Ύδρευσης- Αποχέτευσης. 

Είναι θέμα που μας αφορά όλους.

Για τον λόγο  αυτό αποφασίσαμε 

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Για τον Δήμο Μυτιλήνης από 10:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ.. και συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς
  • Για τον Δήμο Καλλονής από 13:00 μ.μ. έως λήξη ωραρίου

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΩΡΑ 11:00 π.μ

--

Μοιράσου το άρθρο!