Ανακοινώσεις Φορέων

04/11/2022 - 16:08

Και οι εργαζόμενοι ΟΤΑ στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

 Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ καλεί τους εργαζόμενους στους   Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, όπως επίσης στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση η οποία θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, στη κεντρική πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης. 

   Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την  ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, θα ενώσουν την φωνή τους με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις εδώ και τώρα, όπως επίσης να βάλει τέλος στην φρενήρη κούρσα των τιμών και την ακρίβεια. «Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με Vouchers και Pass », είναι το κεντρικό σύνθημα.

    Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο γενικότερα, δώδεκα (12) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στο μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε το 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι αυτά είναι λίγα μόνο από τα μνημονικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και μία ζωή με όνειρα.

  Στοχοποιεί ταυτόχρονα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που τα τρία (3) τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, και απαξιώνει μεθοδικά ολόκληρους κλάδους, όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος, η εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων και η είσοδος των ιδωτών στο Δημόσιο Τομέα από το… παράθυρο, με σκοπό το εύκολο και μεγάλο κέρδος σε βάρος του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών και εν τέλει, σε βάρος των πολιτών. 

   Η γενική Πανελλαδική Απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα και στον Ιδιωτικό Τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα, με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό  μας και την σύνταξη μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

 Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

                                      ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, 
  2. Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
  3. Κατάργηση της εισφοράς Αλληλεγγύης από 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, όπως έγινε και στον Ιδιωτικό Τομέα.
  4. Ξεπάγωμα μισθολογικά της διετίας 2016-2017
  5. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. 
  6. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα Χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στους Ο.Τ.Α. και στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων. Κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης για την ίδρυση και λειτουργία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ » στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.   

 

   Συνάδελφοι, η συμμετοχή σας επιβάλλεται παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε.

Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη Βασικής- Λαϊκής ανάγκης. 

Μοιράσου το άρθρο!