Ανακοινώσεις Φορέων

25/02/2020 - 07:11

Κανένας στη δουλειά σήμερα - Τα ΜΑΤ χτυπάν το Μανταμάδο

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο. Όσοι δεν μπορούν να πάνε στην Καράβα ας πάνε στην Πλατεία Σαπφούς.

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΡΑ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Κανένας στη δουλειά, κανένας στο σχολείο, κανένα μαγαζί ανοιχτό.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ 10:00 πμ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Χτυπάν το Μανταμάδο. Τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση για να υποτάξει το νησί μας, από τις πρωινές ώρες σήμερα χτυπάν τους Μανταμαδιώτες με χημικά, με αύρες νερού, με βόμβες κρότου λάμψης.

Καλούμε όλους  τους εργαζόμενους, το λαό της Λέσβου, τους φορείς και τα σωματεία του νησιού μας να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει το νησί μας σε φυλακή ψυχών.

Να κλείσουν τώρα τα πάντα. Κανένας εργαζόμενος στη δουλεία. Κανένα μαγαζί ανοιχτό, κανένας μαθητής στο σχολειό.

Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού μας, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές της κυβέρνησης.

---

 ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεδρίασή της και αφού έλαβε υπόψη τις αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων – Σωματείων, αποφάσισε τη συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 για το ζήτημα της δημιουργίας νέου κλειστού κέντρου και την αναίτια κρατική αστυνομική βία που εξελίσσεται στον τόπο μας από σήμερα τα ξημερώματα.

Παρακαλούμε για την προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, για τη διευκόλυνση των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς.

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

---

Ενωση Ιατρών Λέσβου

Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές όργιο κυβερνητικής βίας και αστυνομοκρατίας, που εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ενάντια στο λαό της Λέσβου και συνεχίζεται ακόμα και τώρα.

Η τρομοκράτηση και καταστολή της αντίστασης του λαού, που διαμαρτύρεται ενάντια στα σχέδια δημιουργίας κλειστού κέντρου κράτησης προσφύγων / μεταναστών, δε θα περάσει. Ο δημοκρατικός λαός της Λέσβου δεν θα γίνει δεσμοφύλακας κατατρεγμένων ανθρώπων, το νησί μας δε θα γίνει φυλακή.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου προκηρύσσει Στάση Εργασίας σήμερα από τις 11πμ ως τις 3μμ.

Μοιράσου το άρθρο!