Ανακοινώσεις Φορέων

21/05/2020 - 12:20

Καταψηφίστηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής για περιστολή των κινητοποιήσεων

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου: Οι αγώνες δεν μπαίνουν «στον πάγο»

Οι αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος δεν μπαίνουν στο γύψο!

 

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Μυτιλήνης, αποδεικνύοντας περίσσιο ζήλο για την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών, έρχεται με μια κατάπτυστη εισήγηση του αντιδημάρχου πολιτισμού για «πράξη κανονιστικού περιεχομένου» που θα απαγορεύει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις. Με λίγα λόγια έρχεται να συμπληρώσει την πάγια επιθυμία της Κυβέρνησης για περιστολή και ποινικοποίηση των αγώνων, χτύπημα της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η πολυσυζητημένη εισήγηση, η οποία και καταψηφίστηκε στο χθεσινό (20/5/2020) συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης, ήρθε λίγο μόλις καιρό μετά της μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των νησιωτών ενάντια στην απόβαση των ΜΑΤ και στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης της ΝΔ να μετατρέψει τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών αλλά και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν μια σειρά από αντεργατικές – αντιλαϊκές ρυθμίσεις με πρόσχημα την πανδημία χτυπώντας και τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει.

 

Αυτές τις κινητοποιήσεις λοιπόν και τις «πολιτικές και συνδικαλιστικές συναθροίσεις» που διεκδικούν για τον τόπο τους, που αγωνίζονται για το δίκιο των εργαζομένων και του λαού, που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό ήθελε η δημοτική αρχή να απαγορεύσει.

 

Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης δεν έχει τελειωμό!

Στο όνομα του πολιτισμού, λες και μόνο η δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα διοργανώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων, προσπάθησαν να βάλουν στο γύψο το κίνημα και τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το εργατικό Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή πλήθος τοπικών μουσικών και καλλιτεχνικών σχημάτων.

Ας το καταλάβουν καλά ότι οι αγώνες του λαού, των εργαζομένων όσο και να πασχίζουν, όσο και να προσπαθούν να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης τους, δεν μπαίνουν στον πάγο.

 

---

Το ζήτημα της απόσυρσης της εισήγησης της Δημοτικής Αρχής ανέδειξε την Τετάρτη και η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών φορέων.

«Δεν φτάνει που καταποντίστηκαν τα ασφαλιστικά και εργατικά μας δικαιώματα, έρχεται τώρα η δημοτική αρχή της Μυτιλήνης και διά στόματος αντιδημάρχου επί των πολιτιστικών θεμάτων του Δήμου Μυτιλήνης ζητά να απαγορευτούν οι διεκδικητικές εργατικές, αγροτικές και κοινωνικές συγκεντρώσεις, γιατί όπως υποστηρίζει εμποδίζεται η ανάπτυξη και δημιουργούν πρόβλημα στους πολίτες και στους ξένους επισκέπτες», σημειώνει στην ανακοίνωσή της

Μοιράσου το άρθρο!