Ανακοινώσεις Φορέων

13/03/2012 - 00:24

Κίνηση γιατρών Λέσβου για συνταγογράφηση

yle="text-align:justify;">ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑΤΡΩΝ  ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβερνηση του μαυρου Μετωπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Τροικα στα πλαισια της δηθεν  οικονομικης εξυγιανσης και χρησιμοποιόντας σαν όχημα την ηλεκτρονική συνταγογαραφηση στερεί από τα λαικά στρώματα το δικαίωμα της πρόσβασης στο φάρμακο.

Με νόμο τιμωρεί τους γιατρούς,που συνταγογραφουν με χειρόγραφο σύστημα ακόμα κιαν αυτό γίνεται για λόγους τεχνικής ανεπάρκειας του συστήματος συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας,κυρίως της υπαίθρου όπου δεν υπάρχει τεχνική υποδομή,να αναγκάζοναταινα βάζουν το χέρι βαθειά στην τσέπη για φάρμακα,τα οποια είναι απαραίτητα για την Υγεία και πιθανα και τη ζωή τους.

Η ΔΗΠΑΚ γιατρών καταγγέλει τη μεθόδευση αυτή που χτυπάει τα λαικά στρώματα,τη στιγμή μάλιστα που τα οδηγούν στην εξαθλίωση με μειώσεις μισθών,μεροκάματων,συντάξεων, αυξηση των φόρων και χαράτσια.Επισημαίνουμε ότι ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.

ΖΗΤΑΜΕ:

1)ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ. ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

2)ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

3) ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Τους εργαζομενους τους ανεργους,τους συνταξιούχους,τους αυτοαπασχολούμενους τους φτωχομεσαίους αγρότες να παλέψουμε από κοινού με ΠΑΜΕ,ΠΑΣΥ,ΟΓΕ,ΠΑΣΕΒΕ,ΜΑΣ για να ανατραπεί αυτή η πολιτική να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή αυτής της πολιτικής για να ανοίξει οδρόμος για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων με στόχο τη Λαική εξουσια-οικονομια.

Μοιράσου το άρθρο!