Ανακοινώσεις Φορέων

10/03/2016 - 19:57

Κόντρες... στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Πριν από 1,5 μήνα το ΔΣ του συλλόγου κατέθεσε με επιστολή του προς το ΔΣ του Νοσοκομείου  μια σειρά από προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους  εργαζόμενους, τους ασθενείς και το νοσοκομείο. Αυτές ήταν για την:


•    Άμεση αντιμετώπιση της Έλλειψη Τραυματιοφορέων στα ΤΕΠ.
•    Μισθοδοσία  επικουρικών,  ΙΔΑΧ κ.α και τις Υπερωρίες ΙΔΑΧ του κληροδοτήματος
•    Ενημέρωση των εργαζομένων διαμέσου του ΔΣ για την  Χωροθέτηση  των κλινικών και των τμημάτων όλων των υπηρεσιών μετά την ανακαίνιση και προτάσεις για την εξεύρεση της βέλτιστης επιλογής.
•    Λήψη μέτρων για φύλαξη & την καθαριότητα του νοσοκομείου ιδιαίτερα των νέων πτερύγων.
•    Ενημέρωση του Συλλόγου τόσο με την Ημερήσια Διάταξη των συνεδριάσεων του ΔΣ του Νοσοκομείου όσο και  με τα υπηρεσιακά έγραφα που κοινοποιούνται στους πίνακες ανακοίνωσης.
•    Θεσμοθέτηση  των διαδικασιών    με τις οποίες ένας εργαζόμενος  θα έχει τη  δυνατότητα να  αλλάξει  με νόμιμο τρόπο την  ειδικότητα ή  αντικείμενο εργασίας του , ή να αναβαθμίσει την  κατηγορία στην οποία  εργάζεται με σκοπό το σταμάτημα των ρουσφετιών .  
•    Διευκόλυνση  όσων εθελοντικά θέλουν να προσφέρουν εργασία  στο Νοσοκομείο ζητήσαμε να διευκρινιστούν τόσο τα νομικά και υπηρεσιακά προβλήματα που δημιουργούνται όσο και οι τρόποι ξεπεράσματος αυτών.  
•    Για την ενημέρωση των εργαζομένων –ασθενών συνοδών όπου ζητήσαμε σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας  να εντοπίσουμε χώρους όπου να αναρτηθούν πίνακες ανακοινώσεων, τόσο στις νέες πτέρυγες όσο και στις παλαιές.
•    Μέτρα για την Οργάνωση και τον έλεγχο  του παρκινγκ του νοσοκομείου ώστε αυτό να εξυπηρετεί εργαζόμενους & Ασθενείς.
•    Δημιουργία  Ξενώνα  συνοδών ασθενών που  νοσηλεύονται  για μεγάλα χρονικά διαστήματα και που αρκετές περιπτώσεις αυτοί είναι από απομακρυσμένες περιοχές του νησιού ή και εκτός αυτού.
•    Διάφορα θέματα που αφορούν την διευκόλυνση και καλλίτερη λειτουργία του Συλλόγου Εργαζομένων.

     Την 9-3-16 κληθήκαμε από τον προεδρεύοντα του ΔΣ Νοσοκομείου να παραστούμε στη συνεδρίαση του  οργάνου  που γίνονταν την ίδια ώρα και που θα εξέταζε τα θέματα που εισηγηθήκαμε.
      Δυστυχώς υπήρξε σφοδρότατη αντίδραση από την εκπρόσωπο εργαζομένων  για να μην παραστεί ο πρόεδρος  του σωματείου  επικαλούμενη τον νόμο Ν.2690/1999 άρθρο 14 παραγρ. 10 που αναφέρει ότι <<...Οι συνεδριάσεις ...είναι μυστικές...κατά την συζήτηση  η παρουσία άλλων μελών δεν επιτρέπετε. >> αδιαφορώντας για το ότι δυο γραμμές παρακάτω αναφέρει <<...  Το Συλλογικό Όργανο, όμως μπορεί να καλέσει πως  παροχή πληροφοριών ή προσαγωγή στοιχείων υπηρεσιακά ή άλλα πρόσωπα  τα οποία και αποχωρούν πριν την έναρξη της συζήτησης.>>
      Χρειάστηκε να παρέμβει ο νομικός σύμβουλος & ο Αναπληρωτής Διοικητής για να εξηγήσουν ότι η παρουσία εκπρόσωπου του σωματείου -για να υποστηρίξει τις προτάσεις  του ΔΣ και να δώσει διευκρινήσεις- είναι απολύτως νόμιμη και επιβεβλημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση.
     Να σημειώσουμε δε ότι:
1.    σε όλη την  διάρκεια  της συνεδρίασης του ΔΣ του Νοσοκομείου και μέχρι να   αποφασιστεί να παραστεί το σωματείο στην συνεδρίαση,  παραβρίσκονταν  & συμμετείχαν σε αυτή τουλάχιστον 5 υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν είναι μέλη του ΔΣ [όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια -κατά παράβαση του γράμματος του νόμου , αλλά υπέρ της λογικής και της εξυπηρέτησης του οργάνου ].
2.    Όλα τα προηγούμενα το ΔΣ του σωματείου  συμμετείχε σε συνεδριάσεις του Οργάνου Διοίκησης του νοσοκομείου όταν υπήρχαν θέματα που ενδιέφεραν τον σύλλογο , χωρίς ποτέ να υπάρξει ανάλογη  αντίδραση.

     Τελικά ο πρόεδρος του ΔΣ εισηγήθηκε και  εξέθεσε τα αιτήματα του σωματείου, έδωσε όσες διευκρινήσεις του ζητήθηκαν και πριν την έναρξη της συζήτησης αποχώρησε όπως ορίζει ο νόμος.

Για Το ΔΣ
ο Πρόεδρος                                                           ο Γραμματέας


Κουτσοβίλης Κώστας                                               Σαμαράς Ευστράτιος
 

Μοιράσου το άρθρο!