Ανακοινώσεις Φορέων

31/12/2022 - 16:07

Μήνυμα για το νέο έτος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

 

Σε λίγες μέρες φεύγει το 2022 αφήνοντας μας την πιο βαριά κληρονομιά των τελευταίων χρόνων. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να μαίνεται χωρίς να φαίνεται από πουθενά καμιά ελπίδα αποκλιμάκωσης του, οι Αμερικανονατοϊκοί και Ρώσοι ιμπεριαλιστές εξακολουθούν να ασελγούν σε βάρος του Ουκρανικού λαού, ενώ ο κίνδυνος διαγράφεται άμεσος και για τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης.

Ήδη τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να ηχούν και πάλι στα Βαλκάνια (Κοσσυφοπέδιο), ενώ στην Ανατολική Μεσόγειο, με αιτία τα κέρδη των ομίλων εταιρειών ενέργειας και αφορμή και πρόσχημα την «πράσινη» ενέργεια και τους υδρογονάνθρακες, τα σύννεφα του πολέμου αρχίζουν να πυκνώνουν και πάλι. Λίγο πιο πέρα , οι λαοί της Συρίας, του Αφγανιστάν, και όχι μόνο, εξακολουθούν να αιμορραγούν και να πνίγονται στις θάλασσες της Μεσογείου, ενώ στην όχι πια μακρινή Άπω Ανατολή, οι λαοί του Ειρηνικού νιώθουν και πάλι καυτή την ανάσα του πολέμου.

Μέσα σ΄ αυτές τις συνθήκες η άρχουσα τάξη της χώρας μας και οι εκφραστές της, επιλέγοντας την «σωστή πλευρά της ιστορίας», έχουν ναρκοθετήσει τη χώρα μας απ' άκρο εις άκρο σπέρνοντας παντού αμερικανονατοϊκες βάσεις, καθιστώντας την χώρα μας από τους πρώτους στόχους σε μια καθόλου απίθανη, κλιμάκωση του πολέμου ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Και μαζί με όλα αυτά και καθόλου άσχετα με όλα αυτά, Ερντογάν και αστική τάξη της Τουρκίας να μας απειλούν πως κάποια νύχτα , ίσως και μέρα, θα μας «επισκεφθούν».

Μπροστά σ' αυτή τη κατάσταση, και καθώς μπαίνει το 2023 η μόνη μας ελπίδα είναι οι λαοί. Και η μόνη πραγματική υπερδύναμη που μπορεί να κάνει τις ευχές, πραγματικότητα. Η γιγάντωση ενός παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος είναι το μόνο που μπορεί να βάλει φρένο στις επιδιώξεις των απανταχού της γης ιμπεριαλιστών. Οι λαοί και μόνο αυτοί μπορούν να επιβάλουν ο καθένας στη χώρα του αλλά και όλοι μαζί,

 

  • Να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι αιτίες που τους δημιουργούν.
  • Να υψώσουν ένα τεράστιο τείχος στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και να οικοδομήσουν σχέσεις ειρήνης, φιλίας, διεθνιστικής αλληλεγγύης και αμοιβαίου οφέλους.
  • Να διατρανώσουν την απόφαση τους για την κατάργηση όλων των πυρηνικών και χημικών όπλων, για το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων και την έξοδο από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Μοιράσου το άρθρο!