Ανακοινώσεις Φορέων

25/06/2020 - 12:47

Μόνο μια λέξη: ντροπή

Παρέμβαση από την Ένωση Συνταξιούχων Λέσβου για τον καθημερινό γολγοθά δεκάδων συνταξιούχων που στέκονται σε ουρές έξω από τις τράπεζες για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα υποκαταστήματα τραπεζών... Αναλυτικά η επιστολή:

Προς -Υπουργείο Οικονομικών - Περιφέρεια Β.Αιγαίου -Δήμο Μυτιλήνης -Δήμο Δυτικής Λέσβου

 ΝΤΡΟΠΗ

Πλησιάζουμε στα τέλη Ιούνη και όπως όλοι γνωρίζουμε θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων, όλων των κατηγοριών  Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, αλλά και η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς και των επιδομάτων που δίνονται στους χιλιάδες πρόσφυγες. Πέραν αυτών, χιλιάδες πολίτες θα πάνε στις τράπεζες για τακτοποίηση υποθέσεων, όπως κάθε μήνα.

  Είναι απαράδεκτο έξω από τις τράπεζες να υπάρχουν ουρές και να συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι ηλικιωμένοι, ταλαιπωρημένοι άνδρες και γυναίκες, για να πάρουν τη σύνταξή τους μέσα στη βροχή, στη ζέστη, που ανήκουν, οι περισσότεροι, στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και  γυναίκες με μικρά παιδιά στα καρότσια, εκατοντάδες πρόσφυγες να περιμένουν στο δρόμο, για να εισπράξουν κάποιο επίδομα.

Μια πραγματική τραγωδία ζουν οι πολίτες και οι συνταξιούχοι, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, ή να κάνουν ρυθμίσεις με τις τράπεζες. 

  Καταδικαστέο αυτό που συμβαίνει, να θέλουμε να εξυπηρετηθούμε και οι τράπεζες να μας έχουν απ΄ έξω να περιμένουμε, γιατί δεν θέλουν να βάλουν υπαλλήλους και μόνο ένα ταμείο λειτουργεί για τις συναλλαγές.

Είναι ντροπή για τον πολιτισμό, ηλικιωμένοι που δούλευαν μια ζωή, για να πάρουν μια σύνταξη κι αυτή πετσοκομμένη με τις πολιτικές των κυβερνήσεων, να αντιμετωπίζονται μ’ αυτόν τον τρόπο.

 Που είναι οι καθημερινές εξαγγελίες και συμβουλές, ότι πρέπει να προσέχουμε τους ανθρώπους αυτής της ηλικίας;

  Να υπάρξει μέριμνα για να αντιμετωπιστεί αυτό το καθημερινό δράμα που το βλέπουμε όλοι. Τις μέρες των πληρωμών να βάλουν κι άλλον υπάλληλο στα κισέ τους, καθώς και να αυξηθούν τα μηχανήματα ανάληψης και άλλων συναλλαγών, άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και χρόνια γίνονται βαθιές αλλαγές στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες μείωσαν  δραστικά το προσωπικό τους, (με προγράμματα εθελουσίας εξόδου), έκλεισαν υποκαταστήματα στη Λέσβο και στην υπόλοιπη Ελλάδα  για να ελαχιστοποιήσουν το λειτουργικό κόστος, να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τα κέρδη τους.

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 

φωτο αρχειου

Μοιράσου το άρθρο!