Ανακοινώσεις Φορέων

26/06/2020 - 13:00

Να ενταχθούν οι ταξιτζήδες στους ΚΑΔ ειδικού σκοπού - Επιστολή συνδέσμου Μυτιλήνης

 

Το  παρακάτω έχει σταλεί από το ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ Ε.Δ.Χ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ στους βουλευτές Λέσβου , στα υπουργεία μεταφορών και οικονομικών , στην ομοσπονδία μας και στον κ Περιφερειάρχη Μουντζούρη Κώστα , σε μία προσπάθεια μας να διορθωθεί η εις βάρος τους αδικία και να ενταχθούμε και εμείς στις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω υγειονομικής κρίσης  , ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να εισπράξουμε , όπως όλες οι άλλες μεταφορικές επιχειρήσεις την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ:

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί στάθηκαν αρωγοί στις ανάγκες της κοινωνίας για μετακινήσεις . Σε όλο το διάστημα εφαρμογής της καραντίνας , με δικά μας  έξοδα καλύψαμε  τις ανάγκες απολύμανσης των οχημάτων μας  με σκοπό την υγειονομικά ασφαλή μεταφορά των επιβατών και την μη διασπορά του ιού covid-19. Ταυτόχρονα όμως τα έσοδα μας είχαν κατακόρυφη πτώση τουλάχιστον κατά 90% .  Μετά την λήψη της καραντίνας και την σταδιακή άρση των απαγορεύσεων μετακίνησης ,  εμείς εξακολουθούσαμε   , με κυβερνητική εντολή , να μεταφέρουμε ένα άτομο και εν συνεχεία μέχρι και σήμερα έως δύο άτομα . Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα με εντολή της κυβέρνησης δεν επιτρέπεται ο ελλιμενισμός πλοίων στο λιμάνι της Μυτιλήνης από λιμάνια εκτός Ελλάδος καθώς και πτήσεων charter στο αεροδρόμιο μας .  Συνεπώς οι αφίξεις επισκεπτών – τουριστών στην Λέσβο να είναι μηδενικές . Ταυτόχρονα όλοι οι φοιτητές που φοιτούν στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη ,  έχουν επιστρέψει , λόγω της υγειονομικής οδηγίας της κυβέρνησης προς τα πανεπιστήμια , στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αφού το υπόλοιπο των μαθημάτων του τρέχοντος εξαμήνου καθώς και η εξεταστική έγινε μέσω διαδικτύου . Έτσι παρά την σταδιακή άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα έσοδα μας εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά 70% -80% .

            Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως ο ΚΑΔ 4932 , που μας αφορά , μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί στους ΚΑΔ που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ , ενώ έχουν ενταχθεί όλες οι   μεταφορές επιβατών χερσαίες , σιδηροδρομικές , πλωτές και αεροπορικές   (ΦΕΚ Β 2377/16-6-2020 ) .

            Τούτων δοθέντων ζητούμε και ο ΚΑΔ 4932 να ενταχθεί στους δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού , ως πληγείσα επαγγελματική δραστηριότητα λόγω υγειονομικής κρίσης .  

Μοιράσου το άρθρο!