Ανακοινώσεις Φορέων

18/11/2010 - 11:23

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Λίγα λουλούδια κατέθεσαν χθες στο άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη στη Μυτιλήνη αντιπροσωπία των Οικολόγων Πράσινων. Εκ μέρους της Πολιτικής Κίνησης Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που 37 χρόνια πριν σε δύσκολες συνθήκες είπαν και έπραξαν στην εποχή τους το «ως εδώ και μη παρέκει». Επίκαιρο στην εποχή του Μνημονίου από εκείνη τη μακρινή πια εποχή, είναι η δυνατότητα να τα βάζουμε με εξουσίες πολύ ισχυρότερες. Να διαμορφώνουμε το δικό μας κόσμο σε δύσκολες καταστάσεις, να εμπιστευόμαστε το διπλανό μας και να δημιουργούμε μαζί του κάτι κοινό, να ανακαλύπτουμε ότι η συλλογικότητα και η Μη Βία μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα. Η Γενιά του Πολυτεχνείου, κυρίαρχη επί χρόνια στη δημόσια ζωή, είναι η γενιά που διαψεύστηκε και διέψευσε τις ελπίδες χρεώνοντας τον λογαριασμό στα παιδιά της. Οι νεότεροι πληρώνουν δυσανάλογο τίμημα για τις επιλογές των γονιών τους.

Για εμάς όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές η κρίση δεν είναι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία και το περιβάλλον. Είναι σημαντικό επιτέλους να καταλάβουμε ότι αυτά που δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται, συνήθως είναι και τα πιο σημαντικά. Η ικανότητα να εμπιστευόμαστε το διπλανό μας και να δημιουργούμε μαζί του κάτι κοινό,  είναι το κλειδί για τη χειραφέτηση της κοινωνίας και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, κάθε μέρα και όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, μπορεί ακόμη να αλλάξει τα πράγματα.»

  ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων Για περισσότερες πληροφορίες:  Μιχάλης Μπάκας  

Μοιράσου το άρθρο!