Ανακοινώσεις Φορέων

14/09/2013 - 18:04

ΝΟΜ: Αποχαιρετισμός σε Ρέα Ξύδα και Δημήτρη Ζούρο

Δ

ύο άνθρωποι που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

Πρώτα, μέσα στον Αύγουστο η αγαπητή μας Ρέα Παπάζογλου – Ξύδα, χτυπημένη από την επάρατο νόσο. Η Ρέα ήταν ένα από τα κορίτσια της Μυτιλήνης που κυριολεκτικά μεγάλωσαν μέσα στο Ν.Ο.Μ., περνώντας ατέλειωτες ώρες στις ιστορικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο Μακρύ Γιαλό. Εκεί, γνώρισε και δέθηκε με το μετέπειτα σύζυγό της, το διεθνή  τερματοφύλακα του Ν.Ο.Μ. τις δεκαετίες του 60 και του 70, Φώτη Ξύδα, μαζί με τον οποίο πέρασε ολόκληρη τη ζωή της και απέκτησαν το μονάκριβο γιό τους Κωνσταντή, που κι’ αυτός διακρίθηκε στο Σύλλογο ως κωπηλάτης. Στις αποστολές του Ν.Ο.Μ. ήταν πάντα παρούσα, ως μια αγνή και πραγματική φίλαθλος – οπαδός, όπως υπήρξε και μια εξαίρετη διπλωμάτης στην επαγγελματική της καριέρα.      

Στη συνέχεια, λίγες μόνο ημέρες πριν, απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας ο Δημήτρης Ζούρος, μέλος του Δ.Σ. του Ν.Ο.Μ. και έφορος υδατοσφαίρισης τη δεκαετία του 70. Ο Δημήτρης υπήρξε απ’ τους πιο ενεργούς εφόρους των ομάδων polo και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την πρόοδο του αθλήματος στη Μυτιλήνη. Το σπουδαίο έργο του στο Σύλλογο, αναγνωρίστηκε σε πανελλήνιο επίπεδο, αφού στη συνέχεια εκλέχθηκε επανειλημμένα μέλος του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ο.Φ. (Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία Φιλάθλων), απ’ όπου συνέχισε να προσφέρει ανιδιοτελώς στο Σύλλογο που τόσο πολύ αγάπησε.

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Μ. εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη του για τον άδικο και απρόσμενο χαμό των δύο ιστορικών μελών του, ενώ στους οικείους τους εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

Μοιράσου το άρθρο!