Ανακοινώσεις Φορέων

12/08/2019 - 16:19

Ο αδελφός του Θράσου για τον Θράσο.... Ανακοινώσεις - Ψηφίσματα

Η είδηση για το θάνατο του Θράσου Καλογριδή που μετέδωσε το βράδυ του Σάββατου το Lesvosnews.net προκάλεσε συγκίνηση. Συγκλονιστική είναι και η ανάρτηση του αδελφού του Στράτου Καλογρίδη. Σήμερα εκδόθηκαν - ανακοινώσεις και ψηφίσματα από φορείς. Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 13 Αυγούστου στη Μυτιλήνη

Ο Στράτος Καλογρίδης αναφέρει :

Έφυγε  για το μεγάλο ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος μου αδελφός. Για έξι μήνες έδινε μια απίστευτη μάχη με τον καρκίνο. Δεν το έβαλε ούτε για μια στιγμή κάτω. Κουφάλα χάρε θα σε νικήσω...έλεγε και χαμογελούσε μέχρι το τέλος. Ήταν όμως μια μάχη τόσο άνιση, τόσο άδικη που στο τέλος τον νίκησε.

Υπήρξε ο άνθρωπος που αγάπησε τον τόπο του, την Λεσβιακή γη, όσο κανείς άλλος. Προώθησε την Ελληνοτουρκική φιλία και την συνύπαρξη των λαών στο Αιγαίο με απαράμιλλο πάθος και δημιουργική αγωνιστικότητα, που την συναντάς μόνο σε άτομα που ξέρουν να στοχοθετούν και να κατακτούν. Ήξερε μόνο να δίνει και να μην κρατά σχεδόν τίποτα για τον εαυτό του. Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Συνεταιριστικής τράπεζας καθώς και του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).

Αδελφέ μου, αφήνεις παρακαταθήκη σε όλους μας, τις αξίες που υπηρέτησες, την τιμιότητα και την ανιδιοτέλεια, χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη σου την ζωή. 
Η αγαπημένη σου οικογένεια, οι συγγενείς σου και οι φίλοι σου θα σε αποχαιρετήσουν στο μεγάλο σου ταξίδι, εκεί που θα πας να συναντήσεις πολύ αγαπημένα σου πρόσωπα, με βαριά συναισθήματα και οδύνη στην γενέτειρά σου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, αυτό της Λεσβιακής γης που τόσο λάτρεψες…
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ

-----

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λέσβου, μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου, του επί σειρά ετών διατελέσαντος Προέδρου, Α΄ Αντιπροέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, 

Θρασύβουλου Καλογρίδη

του οποίου η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, η εργατικότητα, η προσφορά και ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε στον επιμελητηριακό θεσμό και την τοπική ανάπτυξη, αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη και σημείο αναφοράς για τους συνεχιστές του έργου του, συνεδρίασε εκτάκτως, και αποφάσισε ομόφωνα, εκδίδοντας το κάτωθι Ψήφισμα:

 

  1. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία σύσσωμη η Διοικητική Επιτροπή και το  προσωπικό του Επιμελητηρίου
  2. Να παραμείνει την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 κλειστή η υπηρεσία 

     του Επιμελητηρίου 

3.  Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένεια του εκλιπόντος 

4.  Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο

5. Να διατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του εκλιπόντος, στο «Σύλλογο 

    Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης».

------

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης με το άγγελμα του θανάτου του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου κ Θρασύβουλου Καλογρίδη, συνήλθε εκτάκτως, σήμερα την 12/8/2019 και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
Να παρασταθεί σύσσωμο στη εξόδιο ακολουθία το Διοικητικό Συμβούλιο.
Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
Να καταθέσει χρηματικό ποσό αντί στεφάνου, στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων  στη μνήμη του.

Εκ του Δ.Σ.

------

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για τον θάνατο του Θρασύβουλου Καλογρίδη

Μετά τον αδόκητο θάνατο του τ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θρασύβουλου Καλογρίδη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην οποία ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:

 

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να συμπαρασταθεί ολόψυχα στο πένθος της.
  • Να παραστούν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης και ο Εκτελών χρέη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.
  • Να δημοσιευθεί η παρούσα στον Τύπο.

---

 

Ανακοίνωση από την ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

 Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» είναι συγκλονισμένα με την είδηση του θανάτου του Θράσου Καλογρίδη.
Από τα πιο παλιά και δραστήρια μέλη της Κίνησης, ο Θράσος βοήθησε πολύ τη «Συνύπαρξη», ιδιαίτερα στον τομέα της  ανάπτυξης  φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους πολίτες της Λέσβου και των απέναντι Μικρασιατικών παραλίων. Ξεχωριστές και πολύ αποτελεσματικές ήταν οι πρωτοβουλίες του στον τομέα των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς.  Σαν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αλλά και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, ανέπτυξε πλούσια δράση προς αυτή την κατεύθυνση.
Ακόμα και τους τελευταίους μήνες ,που ο Θράσος πάλευε για τη ζωή του, δεν ξέχασε ποτέ τη «Συνύπαρξη» και τακτικά μας έστελνε από την Αθήνα τις σκέψεις και τις προτάσεις του για δράσεις.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους του και στη μνήμη του, αντί  για στεφάνι, καταθέτουμε συμβολική ενίσχυση  στο Σύλλογο Εθελοντών  Αιμοδοτών Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!