Ανακοινώσεις Φορέων

04/06/2021 - 07:03

"ΟΧΙ" εργαζομένων στη δημιουργία Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας - Συνάντηση Δ.Σ. ΟΤΑ Λέσβου με Ταξιάρχη Βέρρο

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, πραγματοποίησε συνάντηση, την Τρίτη 01/06/2021, με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και στελέχη της Δημοτικής αρχής.

            Στη συζήτηση επί γενικών προβλημάτων που αφορούν στην τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, δόθηκε έμφαση σε βασικά αιτήματα που χρήζουν άμεσης δρομολόγησης.

            Ένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκε στο Δήμαρχο, είναι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού (εργάτες, οδηγοί καθαριότητας, τεχνικό – διοικητικό προσωπικό, καθώς και προσωπικό παιδικών σταθμών).

            Ο Δήμαρχος αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου με προσωπικό και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία, μέσω των νομικών πλαισίων, για μέρος αναγκαίου προσωπικού.

            Στη συνέχεια, να ζητηθεί ενίσχυση οικονομικών πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη μεγαλύτερου μέρους αναγκαίου προσωπικού.

            Ο Δήμαρχος συντάχθηκε με το αίτημα ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού και μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η παραλαβή καινούργιων απορριμματοφόρων καθώς και η διαδικασία για την πλήρη αποκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας που σκοπό έχει να εκχωρήσει αρμοδιότητες (αναθέσεων – επιβλέψεων Δημοσίων έργων) σε ιδιώτες. Θέση της ομοσπονδίας μας είναι ότι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Τέλος, συζητήθηκε και η άμεση μεταφορά του προσωπικού από τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου στον τόπο εργασίας του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη σημερινή συνάντηση με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, ευελπιστεί σε μια καλή συνεργασία, προσδοκώντας ότι οι δεσμεύσεις, οι υποσχέσεις και οι καλές προθέσεις θα γίνουν πράξεις.

 

Μοιράσου το άρθρο!