Ανακοινώσεις Φορέων

20/09/2018 - 06:21

Όχι στα εν θερμώ συμπεράρματα για την εμπλοκή στο κολυμβητήριο λέει το ΤΕΕ Β. Αιγαίου

T

ΤΕΕ αναγνωρίζει την ανάγκη υλοποίησης του Νέου Κολυμβητήριου Λέσβου, το οποίο αποτελεί έργο πνοής για τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, συλλόγους, και όχι μόνο και τόσο πολύ περιμένει ο λεσβιακός αθλητισμός. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε στην τοπική κοινωνία πως το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.) είναι ένα ανεξάρτητο όργανο της πολιτείας που υπηρετεί του νόμους του κράτους και τις αξίες της αρχιτεκτονικής. Το ΤΕΕ που αποτελεί διαχρονικά τον τεχνικό σύμβουλο του κράτους, καλεί του εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, εκτιμώντας ότι όποια συμπεράσματα βγαίνουν εν θερμώ, φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα και δημιουργούν αρνητικό κλίμα και στις δυο πλευρές. Σημειώνουμε ότι συνάδελφος αρχιτέκτονας μηχανικός θα είναι και ο εισηγητής για την ένσταση στο ΚΕΣΑΑ.


Επιπλέον, το ίδιο όργανο (Σ.Α.) θα ελέγξει εξάλλου την μελέτη αναμόρφωσης της προκυμαίας στα πλαίσια της Β.Α.Α. (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη).


Για το καλό του τόπου απαιτείται συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με όλα τα Όργανα και Επιτροπές του Κράτους και οικοδόμηση αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης.
Για  το ΤΕΕ-Τμήμα  ΒΑ Αιγαίου
Ο Πρόεδρος

Μοιράσου το άρθρο!