Ανακοινώσεις Φορέων

15/11/2013 - 16:03

Παλλεσβ.Εργ.Κέντρο: «Να υψώσουμε τοίχος απέναντι στις νέες επιθέσεις της κυβέρνησης»

Παλλεσβ.Εργ.Κέντρο: «Να υψώσουμε τοίχος απέναντι στις νέες επιθέσεις της κυβέρνησης»

Σήμερα, 40 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών, της εργατικής τάξης και όλου του λαού στο Πολυτεχνείο, ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα, τα ιδανικά και οράματα εκείνου του αγώνα για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, παραμένουν επίκαιρα και αδικαίωτα.

Τα κάνουν επίκαιρα η στρατηγική του κεφαλαίου, η ανταγωνιστικότητα και οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και των κομμάτων που την υπηρετούν. Τα κάνει επίκαιρα η καπιταλιστική οικονομική κρίση, που αποκαλύπτει και τα όρια του βάρβαρου ανθρωποφάγου καπιταλιστικού συστήματος.

 Όλες αυτές οι εξελίξεις στις οποίες σήμερα πρωτοστατεί η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνουν δραματικά τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η διαρκής υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, η εργασιακή και πολιτική ομηρία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η συνεχής μείωση του μεροκάματου και των μισθών, η εμπορευματοποίηση της υγείας, παιδείας- πρόνοιας και η καταρράκωση των κοινωνικοασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, προτάσσουν  την ανάγκη για δυναμικούς ταξικούς ανατρεπτικούς αγώνες, ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που για την όποια ανάκαμψή του, ο λαός θα οδηγηθεί στη φτώχια και στην ανέχεια.

Να μπει φρένο στα νέα σχέδια για δουλειά με  μισθούς πείνας 300 ευρώ,  ενάντια  στο  σύγχρονο σκλαβοπάζαρο των κακοπληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης, στην εξάπλωση των δουλεμπορικών γραφείων. Να απαντήσουμε στη σύγχρονη δουλεία της απελευθέρωσης των απολύσεων, της δουλειάς ήλιο με ήλιο, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Όλοι μαζί να υψώσουμε τοίχος απέναντι στην νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην κατάργηση και το τσάκισμα των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, των νέων μειώσεων στις κύριες συντάξεις.   Να κόψουμε το χέρι σε όποιον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.

Αυτοί οι αγώνες, είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Με συνθήματα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013, στις 6  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 

Μοιράσου το άρθρο!