Ανακοινώσεις Φορέων

11/04/2024 - 15:45

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Σε εργοτάξια στο Κάστρο και στην Επάνω Σκάλα

Στα συνεργεία στο Κάστρο Μυτιλήνης και σε εργοτάξια της Επάνω Σκάλας περιόδευσε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου με επικεφαλής τον Γιάννη Ζαφειρίου πρόεδρο της Διοίκησης. 

Στο κλιμάκιο συμμετείχε και η Κατερίνα Κομνηνάκα πρόεδρος του Παραρτήματος Β.Α. Αιγαίου του Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ.

Στις συζητήσεις κυριάρχησε η αδιαφορία της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά και άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που δυσχεραίνει τον οικονομικό προϋπολογισμό των νοικοκυριών. 

«Ζούμε στην ανασφάλεια, αφού δουλεύουμε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς να έχουμε δικαίωμα στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα» επισήμαναν εργαζόμενοι που δουλεύουν στα συνεργεία του Κάστρου, με ορισμένους να ζουν με αυτή την ομηρία από το 1998!!!

Τα μέλη της Διοίκησης, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους και για τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς που δεν έχουν τέλος, αφού μέσα σε 4 μέρες, σκοτώθηκαν 5 εργάτες (οι 3 οικοδόμοι) στη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο πως στους χώρους δουλειάς δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων. 

Να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα τόνισε το κλιμάκιο, με την καλύτερη απάντηση να είναι η συμμετοχή τους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή. 

Οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, για να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα παντού. 

Μοιράσου το άρθρο!