Ανακοινώσεις Φορέων

29/02/2012 - 18:55

Το ΠΑΜΕ Λέσβου για το "Βοήθεια στο Σπίτι"

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ «ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΟΥ «ΚΟΣΤΟΥΣ» ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Στους ιδιώτες επιχειρηματίες παραδίδει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου το «Βοήθεια στο Σπίτι» και ταυτόχρονα μετακυλύει «το κόστος» των υπηρεσιών, που προσφέρει στο σύνολο των εργαζομένων, μέσα από την επιβολή νέας ασφαλιστικής εισφοράς για το σκοπό αυτό. Τα παραπάνω προβλέπονται σε τροπολογία, που περιέχεται στον εφαρμοστικό νόμο και ουσιαστικά σημαίνουν ότι η συγκυβέρνηση  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των στηριγμάτων της, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που ξεκίνησε πριν 15 χρόνια από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Με αυτή την τροπολογία στοχεύουννα εμπορευματοποιήσουν και να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως μια υπηρεσία κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι η φροντίδα ηλικιωμένων και μάλιστα να βάλουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν τους επιχειρηματίες. Να ρίξουν στα νύχια των επιχειρηματιών, τους χιλιάδες εργαζόμενους που επί χρόνια δουλεύουν στις υπηρεσίες αυτές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε καθεστώς εργασιακής και πολιτικής ομηρίας.

Έτσι μετά τον Ιούνη του 2012, το ξεκίνημα του «προγράμματος» με τη νέα του μορφή θα σημάνει  χειροτέρευση των ήδη άθλιων συνθηκών εργασίας, αλλά και των ίδιων των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς βασικό κριτήριό του θα είναι το κέρδος και όχι οι ανάγκες των ηλικιωμένων.

Το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας απαιτεί να ξεθεμελιωθούν και οι ελάχιστες κοινωνικές δομές που υπάρχουν, απαιτεί φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μόνιμη δουλειά. Βέβαια και προ κρίσης η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη. Κάθε Δεκέμβρη οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έκαναν δηλώσεις για την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος και μοίραζαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και έχουν κατανοήσει τις ψεύτικες  υποσχέσεις που τους μοίραζαν κάθε χρόνο κυβέρνηση και δήμαρχοι, όλοι οι υπέρμαχοι του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που εμπορευματοποιεί τομείς και ενισχύει  την ανταποδοτικότητα. Έχουν κατανοήσει ότι το σημαντικό έργο της κοινωνικής πολιτικής δεν μπορεί να αφήνεται στα περιστασιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ούτε και σε χέρια εθελοντών και εμπόρων. Και μάλιστα σήμερα που τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) - πλουτοκρατίας – Ε.Ε. αφήνουν πίσω τους τεράστια φτώχεια και εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

               Να απαιτήσουν την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με την ένταξη των υπηρεσιών του Βοήθεια στο σπίτι», σε ένα πλαίσιο αποκλειστικά δημόσιων, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παροχών Υγείας – Πρόνοιας, που θα είναι 100% χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Πλαίσιο πάλης, που αν αγκαλιαστεί από όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μπορεί να δώσει διέξοδο.

            Όμως κανένας αγώνας δεν μπορεί να δώσει μόνιμη λύση αν ταυτόχρονα δεν στοχεύει και στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που την υπηρετούν.

 

                                             Ξεσηκωμός παντού, όλοι στον αγώνα

ü      Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Έξω τώρα η τρόικα. Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Εκλογές τώρα.                           

ü      Να ανατρέψουμε στην πράξη το μνημόνιο και τις συμφωνίες, που καταστρέφουν τις ζωές μας.

ü      Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μονομερής διαγραφή του χρέους, με την εξουσία στα χέρια του λαού.-                                                                                               ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!