Ανακοινώσεις Φορέων

28/09/2021 - 09:00

Παρέμβαση για τα ζητήματα της υγείας στο νοσοκομείο Τρίτη 28/9

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, 

των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού

 

Παρέμβαση για τα ζητήματα της Υγείας στο Νοσοκομείο, 

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 09:00 π.μ.

 

                Η κυβέρνηση για να κρύψει, την δική της ευθύνη για την άθλια κατάσταση που εξακολουθεί  να είναι το δημόσιο σύστημα υγείας, την έλλειψη μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσπαθεί να μετατρέψει ένα μεγάλο όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας όπως είναι το εμβόλιο σε μέσο διαχωρισμού κι επίθεσης στους εργαζόμενους. Δίνει το έδαφος στον ανορθολογισμό για να πάει η συζήτηση σε ένα βολικό πεδίο καθώς δεν εξασφάλισε καμία ουσιαστική επιστημονική, εξειδικευμένη ενημέρωση για τον λαό.  Γι΄ αυτό αντί για προσλήψεις προχώρησε στις αναστολές των υγειονομικών, για να αποπροσανατολίσει και ταυτόχρονα προκλητικά να ανοίξει περισσότερο την πόρτα για τους ιδιώτες στα νοσοκομεία. Αφήνουν μέχρι και άτομα με ειδικές ανάγκες έξω από τις δομές, κλείνοντάς τους στο σπίτι χωρίς καμία δραστηριότητα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί!   

 

               Μέρες μετά το απαράδεκτο μέτρο των αναστολών, τα κενά στις δομές του νησιού φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, οι υγειονομικοί εξαναγκάζονται σε υπερεργασία και σε πολλαπλές εφημερίες με ότι κινδύνους  αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους αλλά και για την δημόσια υγεία.  Όλες αυτές οι κυβερνητικές παλινωδίες έρχονται να προστεθούν στην είδη προβληματική λειτουργία των δομών υγείας του νησιού, που είναι χρόνια υποστελεχωμένες σε προσωπικό και εξοπλισμό, που λειτουργούν χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων.

 

              Οι ευθύνες της κυβέρνησης όμως, είναι τεράστιες, έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, που μεταξύ άλλων, οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι καλούνται να πληρώνουν και 40€ το μήνα για να κάνουν μόνοι τους διαγνωστικούς ελέγχους για τον covid19, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο εμβολιασμός των εργαζομένων έχει γίνει το άλλοθι για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που τηρούνταν. 

 

              Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού, κόντρα σε διάφορες αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικές  θεωρίες, που με την τακτική της τροφοδοτεί η κυβέρνηση. Εναντιώθηκε στο  ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στα ελλιπή μετρά προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλείας . Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών  και καλεί όλα τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους του νησιού μας να διεκδικήσουμε από κοινού:

 

  • Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, όλα τα αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία του νησιού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Να παρθούν πίσω οι αναστολές και να γυρίσουν στα πόστα τους οι συνάδελφοι! Να ανακληθούν όλες οι διατάξεις για αναστολή καθηκόντων και στέρηση μισθού για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια.
  • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.
  • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.
  • Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.
  • Άμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα Υγείας
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια κ.τ.λ . 
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!