Ανακοινώσεις Φορέων

14/11/2012 - 11:39

Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και από επίσκεψη κλιμακίου και την συζήτηση με τους εργαζόμενους, αλλά και φοιτητές
Α)  Καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί στον Ειδικό Λογαριασμό Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου από τη μία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν προκλητικές πρόσθετες αμοιβές σε λίγους και εκλεκτούς και από την άλλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων εργαζόμενοι έχουν πεταχτεί στο δρόμο.

Β)Διαπιστώνει την δρομολόγηση επιστροφής της καθαριότητα και τη φύλαξη του ιδρύματος σε εργολάβους πετώντας ουσιαστικά στο δρόμο 9 εργαζόμενους που εδώ και εννέα χρόνια δουλεύουν σ’ αυτούς τους τομείς και τους καταδικάζει στην ανεργία.
 Γνωστό σε όλους με τι συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα συνεργεία των εργολάβων.
Γ)διαπιστώσαμε ότι μεγάλος αριθμός φοιτητών παιδιά λαϊκών οικογενειών έχουν αποκλησθη από την σίτιση με αποτέλεσμα  να εξαναγκάζονται μέχρι και να διακόψουν τις σπουδές τους.
 Η έμμεση ιδιωτικοποίηση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΕΙ έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τα αποτελέσματα είναι αυτά που περιγράφονται παραπάνω.
Σαν Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στεκόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, καταγγέλλουμε την προσπάθεια επιστροφής των εργολαβιών στην καθαριότητα και στη φύλαξη και απαιτούμε εξηγήσεις και διαφάνεια για τη διαχείριση των χρημάτων του φορολογούμενου ελληνικού λαού.
 Ζητάμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με οποία σχέση εργασίας εργάζεται σήμερα.
Να επαναπροσληφθούν όσοι απολυθήκαν το προηγούμενο διάστημα και σήμερα είναι άνεργοι
 
   Καλούμε τους εργαζόμενους του νόμου μας ,μαζί με τους διδάσκοντες τους διοικητικούς τους τεχνικούς προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας του Π. Αιγαίου  να παλέψουν για:
  -Δημόσια, Ενιαία, Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση.
  -Κατάργηση της κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Παιδείας.
   -Απαιτούμε από το υπουργείο να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να  μην υπάρξει καμιά περικοπή διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αλλού προσωπικό.
   -Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποία σχέση εργασίας και από οποία θέση και ειδικότητα εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο πριν τις περικοπές
   -Να στελεχωθούν  όλες τις θέσεις διδασκόντων και γραμματειακής υποστήριξης, καθώς και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμους υπαλλήλους.
   -Καλούμαι τους συλλόγους του πανεπιστημίου αιγαίου ΔΕΠ διοικητικών, συμβασιούχων, τους φοιτητικούς συλλόγους, να συντονίσουν τον αγώνα τους με το εργατικό λαϊκό κίνημα για Δημόσια, Ενιαία, Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μοιράσου το άρθρο!