Ανακοινώσεις Φορέων

23/12/2011 - 09:08

Παρέμβαση εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου για τον προϋπολογισμό

yle="text-align:justify;">Ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του έτους 2012 το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου σημειώνουμε τα εξής:

Επισημαίνουμε και φέτος την ανάγκη για την ψήφιση ενός ισοσκελισμένου και πραγματικού προϋπολογισμού, μια και όπως αποδείχτηκε και πέρυσι με τις μεθοδεύσεις περί δανείων η ψήφιση ελλειμματικών και μη πραγματικών προϋπολογισμών οδηγεί στις διαδικασίες που προβλέπει ο Καλλικράτης για επιτήρηση του Δήμου από τριμερή επιτροπή, με σταμάτημα όλων των έργων, με απολύσεις προσωπικού κ.τ.λ. Προοπτική στην οποία θα αντιδράσουμε δυναμικά οι εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου.

Μέσα από τον προϋπολογισμό του 2012 οφείλει η Δημοτική αρχή να καλύψει όλες τις ανάγκες των εργαζομένων (υπερωρίες, δικαστικές αποφάσεις για 176 ευρώ, παροχές σε είδος, πληρωμές συμβασιούχων κ.τ.λ.) αλλά και την ομαλή πληρωμή των προμηθευτών του Δήμου, ώστε να εξασφαλίζεται η καλή λειτουργία του Δήμου Λέσβου. Έτσι θα αποφευχθεί το φαινόμενο να ασκούνται πιέσεις σε στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών (λογιστήρια, ταμεία) για αποφάσεις που βαρύνουν την δημοτική αρχή.

Για άλλη μια χρονιά την τρίτη συνεχόμενη, εξαιτίας των μνημονιακών κυβερνητικών επιλογών της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, οι χρηματοδοτήσεις του κράτους, δηλαδή τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, βαίνουν διαρκώς μειούμενα προς τους Ο.Τ.Α. Συγκεκριμένα για φέτος προβλέπεται μείωση των Κ.Α.Π κατά 15% σε σχέση με τους πετσοκομμένους Κ.Α.Π του 2011 και του 2010. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Δήμος Λέσβου και οι περισσότεροι Δήμοι στην χώρα δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους λειτουργικές δαπάνες. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο σε κοινό πλατύ μέτωπο με τους εργαζόμενους του Δήμου, τους δημότες και όλους τους τοπικούς φορείς να συζητήσουμε πλαίσιο αντίδρασης απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Ακόμα με αφορμή την συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλουμε να σημειώσουμε ότι η παρουσία συναδέλφων και προϊσταμένων από τις διάφορες υπηρεσίες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται σύμφωνα με τον νόμο για την παροχή εξηγήσεων, συμπληρώσεων και ερμηνειών σε υπηρεσιακά θέματα και όχι για να απολογούνται για ευθύνες που ανήκουν στις δημοτικές αρχές.

Τέλος καλούμε τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής, της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου και του κράτους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ         

Μοιράσου το άρθρο!