Ανακοινώσεις Φορέων

28/03/2019 - 19:09

Ποιος θα πάει στο Δήμο Μυτιλήνης; Ποιος θα πάει στο Δήμο Δυτικής Λέσβου;


Κατόπιν της διάσπασης του Δήμου Λέσβου σε δύο νέους Δήμους (Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου), το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη τις κατατιθέμενες προτάσεις των διευθύνσεων και των εργαζομένων, προέβη στην σύνταξη προτάσεων που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία των δύο νέων Δήμων και στην βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Στην συνέχεια και με σκοπό  την κατάθεση των προτάσεων, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και εκπρόσωπος των εργαζομένων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Αλεξίου μετέβησαν στην Αθήνα όπου έγιναν οι παρακάτω συναντήσεις:

ΠΕΜΠΤΗ 21/3/2019
1. Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη. Στην συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία από τον Δήμο Κέρκυρας. Επίσης συμμετείχαν ο Βουλευτής Λέσβου- ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Πάλλης και ο Βουλευτής Κέρκυρας-ΣΥΡΙΖΑ  κ. Κων/νος  Παυλίδης.
Στην διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί μας και κατατέθηκαν οι προτάσεις μας που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των δύο Δήμων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το θέμα των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, εκ των οποίων σημαντικό μέρος θα απαιτηθεί να μετακινηθούν, δίνοντας ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις, έτσι ώστε να προκληθεί η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση σ’ αυτούς χωρίς όμως καμία επίπτωση στην λειτουργικότητα των νέων Δήμων.
2. Συνάντηση με την εργατολόγο - νομικό κα Μαγδαληνή Τσίπρα, για θέματα νομικής φύσεως που αφορούν την τροπολογία. ενώ καταθέσαμε και τις προτάσεις μας τις οποίες ζητήσαμε να εξετάσει από νομικής πλευράς και να μας ενημερώσει σχετικά.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22/3/2019
1. Σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχαμε μαζί με την αντιπροσωπεία από τον Δήμο Κέρκυρας, παρουσία του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κου Νίκου Τράκα και της συμβούλου κας Λουκογιαννάκη. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η κατάθεση όλων των προτάσεων, η άμεση σύγκλιση Εκτελεστικής Επιτροπής όπου θα εξεταστούν οι κατατεθείσες προτάσεις και συνάντηση με του Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση.
2. Επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών και συνάντηση με Υπηρεσιακά Στελέχη για ζητήματα που αφορούν επιμέρους τεχνικά ζητήματα της διάσπασης των Δήμων και του προσωπικού.


ΤΡΙΤΗ  26/3/2019
Συνάντηση του προέδρου Εργαζομένων Γ. Αλεξίου με τον νομικό σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση, όπου συζητήθηκαν και κατατέθηκαν οι προτάσεις μας σχετικά με την τροπολογία.
Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν την αρχή μίας προσπάθειας για επίλυση των διαφόρων θεμάτων που αφορούν την τροπολογία περί διάσπασης του Δήμου Λέσβου, με έμφαση στο να μπορέσει αυτή να καταστεί λειτουργική και να επιτελέσει τον σκοπό της προς όφελος των δημοτών και του τόπου. Έχουν εντοπιστεί ήδη πολλά τεχνικής φύσεως ζητήματα, ενώ είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν πολλά περισσότερα και για την επίλυσή τους θα απαιτηθεί πολύ προσπάθεια και αρκετές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο αλλά και από την πλευρά του Υπουργείου.
Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι, κατά την συνάντηση του Προέδρου και της Εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η άμεση κατάθεση τροπολογίας σχετικά με την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου μέχρι και την 31/12/2019.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
          ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!