Ανακοινώσεις Φορέων

09/07/2015 - 21:27

Προειδοποίηση εργαζομένων ΔΕΥΑΛ: κίνδυνος ατυχήματος στον Καρά Τεπέ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Λέσβου ενημερώνει ότι στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων στον ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ έχουν πλέον δημιουργηθεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις από την παρουσία των προσφυγών -μεταναστών.

Σας επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΛ κατέλαβαν το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνουν τις συνθήκες διαβίωσης των προσφυγών (μεταφορά νερού -επείγοντα έργα ύδρευσης –αποχέτευσης και καθημερινή συντήρηση αυτών).

Όμως τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη (βιαιοπραγίες, φωτιές, καθιστικές διαμαρτυρίες, ανεξέλεγκτης πρόσβαση σε όλα τα σημεία των εγκαταστάσεων). Κάτω από αυτές τις συνθήκες δημιουργείται άμεσος κίνδυνος ατυχήματος λόγω του γεγονότος ότι οι εγκαταστάσεις είναι σε λειτουργία όλο το 24ωρο, με πρόσβαση βυτιοφόρων υπηρεσιακών οχημάτων και του προσωπικού.

Ιδιαίτερα της απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες κατά τις οποίες παραμένει μονό η βάρδια εργασίας που αποτελείται από ένα άτομο υφίσταται κίνδυνος για την σωματική του ακεραιότητα, διότι δεν υπάρχει ασφαλή πρόσβαση. Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε για την αστυνόμευση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία τους και να υπάρξει η ασφαλή πρόσβαση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Μοιράσου το άρθρο!