Ανακοινώσεις Φορέων

01/11/2010 - 14:35

Πρόσκληση για ΙΕΚ από την Περιφέρεια

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου υπεγράφη η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο τομέα εκπαίδευσης και ειδικότερα για την υποβολή προτάσεων που αφορούν σε έργα στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αφορούν στην προμήθεια εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματική Κατάρτισης (ΙΕΚ) και ειδικότερα:

  • Για νεοϊδρυθέντα ή νεοϊδρυόμενα εργαστήρια ΙΕΚ, παρέχεται η δυνατότητα προμήθειας του συνόλου του απαιτούμενου εργαστηριακού εξοπλισμού με στόχο την πλήρη λειτουργικότητα των υπόψη εργαστηρίων
  • Για λειτουργούντα εργαστήρια ΙΕΚ, προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για τη συμπλήρωση του υφιστάμενου, με σκοπό την πλήρη κάλυψη αναγκών των λειτουργούντων εργαστηρίων ΙΕΚ

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ και προέρχεται από πόρους του ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Η πρόσκληση απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενώ η έναρξη υποβολής των προτάσεων αρχίζει από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Πρόκειται για σημαντικά έργα που αφορούν στην προμήθεια εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων ΙΕΚ. Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μας προτεραιότητες. Στόχος μας είναι η εκπαίδευση των καταρτιζόμενων να γίνεται μέσα από καινοτομικές δράσεις με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών».

       

Μοιράσου το άρθρο!