Ανακοινώσεις Φορέων

26/10/2015 - 06:47

Ψήφισμα Συμπαράστασης σε απολυμένη εργαζόμενη

Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου καταγγέλλει την καταχρηστική απόλυση της Χ.Β., που εργαζόταν σε γνωστό μεζεδοπωλείο στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης.



Η Χ.Β εργαζόταν από τις αρχές του Ιουνίου έως την Κυριακή 27/09/2015 στην κουζίνα του συγκεκριμένου καταστήματος. Της ανακοινώθηκε η απόλυσή της μετά το τέλος της βάρδιας της, από τον εργοδότη. Εργαζόταν 5 ώρες, πολλές φορές περισσότερες μέρες από αυτές που έλεγε η σύμβαση εργασίας, χωρίς να συμπληρώνονται τα ανάλογα ένσημα και της ασκούνταν πίεση, για άμισθη υπερωρία. Η Χ.Β εναντιωνόταν σε όλο το καθεστώς της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, διεκδικώντας τα θεσμικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα της. Η στάση της συγκεκριμένης εργαζόμενης δεν άρεσε στον εργοδότη και προχώρησε στην απόλυσή της.

Τα ελαστικά ωράρια και οι απλήρωτες υπερωρίες είναι φαινόμενα που βιώνουμε και εμείς στους δικούς μας χώρους δουλειάς. Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως η συλλογική οργάνωση, ο ανυποχώρητος αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, είναι τα μόνα όπλα που έχουμε για να πετύχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία που τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις δεκαετιών έχουν ισοπεδωθεί και συνεχίζουν να συνθλίβονται καθημερινά.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απολυμένη εργαζόμενη και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της και ολόκληρη την καταβολή των ενσήμων της.

Μυτιλήνη, 25 Οκτώβρη 2015

για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο Πρόεδρος               ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης     Στρατής Παυλής

Μοιράσου το άρθρο!