Ανακοινώσεις Φορέων

21/09/2018 - 06:44

Σχετικά με την Λειτουργία Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης (ΣΕΡΝΟΜΥ)

Πέρασαν 8 μήνες από την συγκρότηση  του νέου ΔΣ του (ΣΕΡΝΟΜΥ) και ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρχει η αναμενόμενη επιτάχυνση στη λειτουργία του συλλόγου, αυτός  - με ευθύνη του προεδρείου του ΔΣ- έχει περιέλθει  σε μια πρωτοφανή απραγία ,η οποία είναι αντιληπτή στους εργαζομένους και την οποία  σχολιάζουν ποικιλοτρόπως .

1.     Σε αυτό το χρονικό διάστημα κι ενώ προκηρύχτηκαν  από  ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ δύο απεργιακές κινητοποιήσεις  ο σύλλογος δεν είχε την  παραμικρή συμμετοχή.

2.     Στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  στο νησί μας και στην συζήτηση που έγινε στο <<τραπέζι της υγείας>> με την παρουσία  2 υπουργών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων , πετάξαμε στα σκουπίδια την ευκαιρία να θέσουμε ως σύλλογος τα προβλήματα  που απασχολούν τους εργαζόμενους & το νοσοκομείο, αλλά και την  δυνατότητα  αγωνιστικής διεκδίκησης τους.

3.     8 μήνες τώρα δεν έγινε ούτε μια Γενική Συνέλευση, ενώ υπάρχουν μια σειρά από σοβαρά  θέματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους, όπως :

a.     Η καθυστέρηση πληρωμής των εξαιρέσιμων και αργιών,

b.     Η αύξηση της πίεσης στο Νοσοκομείο  λόγο του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού,

c.      Οι εκκρεμείς δικαστικές διεκδικήσεις,

d.     Η  στελέχωση των τμημάτων και η ανισοκατανομή του προσωπικού στα τμήματα & τα υπερβολικά οφειλόμενα ρεπό σε κάποιες κλινικές.

e.     Οι στρεβλώσεις από την τοποθέτηση συναδέλφων σε αλλότρια καθήκοντα και η  αξιοκρατική αντιμετώπιση του προβλήματος, κ.α

4.     Χαρακτηριστικό της απραγίας είναι ότι για να γίνει η 1η επίσημη επικοινωνία και συζήτηση τους ΔΣ του σωματείου με την διοίκηση του νοσοκομείου ώστε  να εκθέσει συνολικά τα προβλήματα των εργαζομένων χρειάστηκαν 8 μήνες. [έγινε πριν μια εβδομάδα]

5.     Υπάρχει πρωτοφανή έλλειψη ενημέρωσης για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν. Η ιστοσελίδα sernomy.gr που είναι η επίσημη διαδικτυακή φωνή του σωματείου μας έπαψε πια να ηχεί.

6.     Γενικά απαξιώθηκαν  κεκτημένα των προηγούμενων χρόνων όπως νομική κάλυψη, οι εκπτώσεις  στην συμμετοχή στις  καλοκαιρινές συναυλίες, η ανανέωση των προσφορών και των συνεργασιών με εμπορικά καταστήματα της πόλης κ.α.

Η παραπάνω εικόνα γίνετε ακόμα πιο βαριά αν την συγκρίνει  κανείς με όσα έγιναν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα κατά την ανάληψη καθηκόντων του προηγουμένου ΔΣ:

·        Με τις 2 Εκδηλώσεις για τους εργαζομένους & τα παιδιά τους,

·        Την σύναψη σύμβασης με δικηγόρο που να παρέχει Νομική υποστήριξη στους εργαζομένους –

·        Την έκδοση  φυλλαδίου προσφορών και εκπτώσεων με διαφόρους επαγγελματίες & επιχειρήσεις.

·        Την θετική  συνεισφορά στην  κατάληψη της Δικαστικής Διεκδίκησης του επιδόματος των 176 €  για  211 συναδέλφους.

·        Τις συχνότατες  τακτικές και προετοιμασμένες συνεδριάσεις του ΔΣ  αλλά και τις τακτικές ενημερώσεις των εργαζομένων τόσο με την  ιστοσελίδα όσο και με έντυπα .

 

Σαμαράς Στρατής

Μέλος ΔΣ ΣΕΡΝΟΜΥ

Μοιράσου το άρθρο!