Ανακοινώσεις Φορέων

15/06/2022 - 08:32

Σήμερα η συγκέντρωση των "54" στην Πλατεία Σαπφούς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου τη Δευτέρα 6/6 με τη συμμετοχή σωματείων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στη συζήτηση τονίστηκαν τα ζητήματα της ακρίβειας, των ανατιμήσεων σε ρεύμα, καύσιμα αλλά και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα της αύξησης των ακτοπλοϊκών ναύλων αλλά και στην πρωτοβουλία που συνεχίζεται από το εργατικό κέντρο και έχουν συνυπογράψει δεκάδες σωματεία και φορείς ως σήμερα. Αναλυτικά το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και δράσης Εργατικών Κέντρων και φορέων των νησιών έχουν υπογράψει :

1

2

3

 

Επίσης αποφασίστηκε η Τετάρτη 15/6 να αποτελέσει ημέρα δράσης και ενημέρωσης του κόσμου. Συγκεκριμένα το απόγευμα στις 17.30 με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Σαπφούς να πραγματοποιηθεί περιοδεία στο επιβατικό λιμάνι και ενημέρωση των επιβατών καθώς και περιοδεία στα τουριστικά γραφεία της Μυτιλήνης.

Εκτός των παραπάνω ζητημάτων για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, στη συζήτηση που αναπτύχθηκε τέθηκαν πολλά άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η καθυστέρηση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με μπλοκάκι στη ΔΕΔΑΠΑΛ, η απειλή με διακοπή της παροχής ρεύματος που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που έρχονται, η εντατικοποίηση της εργασίας σε πολλούς χώρους εργασίας καθώς και η κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας κ.α. Στο κλείσιμο της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη για δυνάμωμα των σωματείων, καθώς και η λειτουργία επιτροπής που θα διαχειρίζεται θέματα διακοπής ρεύματος και πλειστηριασμοί εργατικών – λαϊκών κατοικίων αλλά και γενικότερα ζητήματα αλληλεγγύης (τηλ. Επικοινωνίας 22510 28861).

Τέλος απευθύνθηκε για άλλη μια φορά πρόσκληση προς τα σωματεία και τα Δ.Σ τους η συμμετοχή στην πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19/6 στον Πειραιά.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!