Στη ΡΑΑΕΥ η ΔΕΥΑΛ για ύδρευση, αποχέτευση και τιμολογιακή πολιτική
Στην τεχνική συνάντηση που διοργάνωσε η ΡΑΑΕΥ στην Αθήνα συμμετείχε η ΔΕΥΑΛ το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου 2026, με αντικείμενο τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση, την τιμολογιακή πολιτική και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Μαρία Σηφάκη, καθώς και ο Μηχανικός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Συκάς.
Η παρουσία της ΔΕΥΑΛ στην τεχνική συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2026 η ΡΑΑΕΥ έχει πλέον σημαντικό ρόλο σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Το νέο πλαίσιο επηρεάζει τόσο την οργάνωση και λειτουργία των ΔΕΥΑ όσο και κρίσιμες αποφάσεις που σχετίζονται με την τιμολογιακή πολιτική και την υλοποίηση έργων.
Στο επίκεντρο βρίσκονται θέματα που αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης. Η διαχείριση του νερού, οι υποδομές, η βιωσιμότητα των δικτύων, η κοστολόγηση των υπηρεσιών και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων αποτελούν πλέον πεδία στα οποία οι ΔΕΥΑ καλούνται να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη τεχνική επάρκεια, διαφάνεια και προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις.
Για τη ΔΕΥΑΛ, η συμμετοχή σε τέτοιες τεχνικές συναντήσεις αποτελεί μέρος της προσπάθειας παρακολούθησης των εξελίξεων και προετοιμασίας για τις αλλαγές που διαμορφώνονται στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.
Το νερό δεν είναι μια απλή παροχή. Είναι βασική υποδομή, δημόσιο αγαθό και καθημερινή ανάγκη. Και σε αυτό το νέο περιβάλλον, οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπηρεσιών, την αντοχή των δικτύων και το κόστος για τους πολίτες τα επόμενα χρόνια.