Ανακοινώσεις Φορέων

08/02/2012 - 00:25

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ

ign="center">ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ                  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ,

 την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ  και ώρα 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Σαπφούς

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ,-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ και τα στηρίγματά τους Ευρωπαϊκή Ένωση-Τρόικα με τα μέτρα-λαιμητόμο για τη ζωή και τα δικαιώματά μας, για να σωθεί δήθεν η χώρα και να μην πτωχεύσει. Κάνουν τα πάντα για να σωθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρήσεων και επιβάλλουν  την χρεοκοπία τη δική μας, των εργαζομένων και των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς.

Πληρώνουμε για την παιδεία, πληρώνουμε για την υγεία-πρόνοια, αφαιμάζουν το εισόδημά μας με  τα χαράτσια και τη φοροληστεία, τώρα  απαιτούν να υποστούμε και άλλες θυσίες μειώνοντας το μισθό μας, εξαναγκάζοντας μας να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά παίρνοντας ψίχουλα, αφού ο κατώτερος μισθός πέφτει από τα 750 μικτά στα 600 μικτά, καθαρά δηλαδή 490 και για όσους αμείβονται με τις κλαδικές συμβάσεις το χτύπημα στους μισθούς μας θα επιχειρηθεί μέσα από την κατάργηση των κλαδικών και ομειοεπαγγελματικών συμβάσεων. Στρώνεται το έδαφος για δουλειά ήλιο με ήλιο, με πανάθλιους μισθούς.  Ταυτόχρονα,  καθημερινά μετράμε απολύσεις.

Οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια ήδη πετάνε στην ανεργία τους εργαζόμενους, ή τους αφήνουν για μήνες απλήρωτους, ενώ όσοι εργάζονται παίρνουν ψίχουλα, με στόχο βέβαια τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Ο όμιλος Βερόπουλου για παράδειγμα παρά τα κέρδη του στο εννεάμηνο του 2011 κατά 25%, προχώρησε σε μείωση μισθού 12% όσων εργάζονται με 8ωρη εργασία και 10% όσων εργάζονται με 4ωρο, σε καταστήματα του προχώρησε σε απολύσεις και υποχρέωσε εργαζόμενους κοντά στη σύνταξη, να αποχωρήσουν οικειοθελώς!

Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, ο λαός, μια λύση έχουν. Και αυτή δεν είναι άλλη από το να ματαιώσουν τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε. Όλοι στον αγώνα!

l  Όχι στο νέο μνημόνιο.

l  Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

l  Όχι άλλα βάρη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.

l  Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και δώρα.

l  Να πληρώσει η πλουτοκρατία.

l  Έξω η τρόικα από τη χώρα μας! Ανατροπή αυτών που την έφεραν με δική τους επιλογή!

l  Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ  και ώρα 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Σαπφούς

  Έφτασε ώρα η εργατική τάξη να γνωρίσει τη δύναμη της που βρίσκεται στη παραγωγή και να τη χρησιμοποιήσει. Να σωθεί ο λαός και όχι ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια που οδηγούν στην καταστροφή και τους πολέμους.

 

 

                                                                                                ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μοιράσου το άρθρο!