Ανακοινώσεις Φορέων

29/12/2011 - 20:53

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΛ: όχι στην απαξίωση της ΔΕΥΑΛ, να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λέσβου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Λέσβου πάνω στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων της Λέσβου και της αποχέτευσης, βασικών κοινωνικών αγαθών και σημαντικών δραστηριοτήτων των Ο.Τ.Α με αφορμή τις εξελίξεις που δρομολογούνται στη ΔΕΥΑΛ μετά την απόρριψη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Λέσβου και ΔΕΥΑΛ από το Ελεγκτικό Συνέδριο θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Το νερό και η διαχείριση των υδάτινων πόρων της Λέσβου είναι σημαντικές δραστηριότητες για την κοινωνία και αποτελούν κοινωνικό αγαθό, τα οποία δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο κέρδους και ιδιωτικοποιήσεων.

Έναν χρόνο τώρα η δημοτική αρχή Λέσβου μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και την αναγκαστική συνένωση των 13 δήμων σε έναν δεν έχει αποφασίσει με ποιο τρόπο τελικά θα εξυπηρετηθεί το σύνολο του νησιού στον τομέα της Ύδρευσης - Αποχέτευσης και της λειτουργίας των Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων.
Μετά από έναν χρόνο ο Δήμος Λέσβου δεν μπορεί ακόμα να διαχειρισθεί ενιαία την Ύδρευση και Αποχέτευση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου ενώ παρουσιάζονται σημαντικές υστερήσεις στην είσπραξη των εσόδων, γεγονός που επιβαρύνει τον ήδη βεβαρημένο προϋπολογισμό του Δήμου Λέσβου με τεράστια έξοδα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί με ζητήματα ουσιαστικά για τη λειτουργία της επιχείρησης και όχι με αυτά που μέχρι σήμερα ασχολείται.
Σ’ αυτά τα πλαίσια πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις. Η συνεχιζόμενη απαξίωση για λήψη απόφασης για το μέλλον της επιχείρησης της ΔΕΥΑ Λέσβου και του Δήμου Λέσβου οδηγεί στο κλείσιμο της ΔΕΥΑΛ και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του τομέα ύδρευσης αποχέτευσης του νησιού.
Η κοινή Συντονιστική Επιτροπή των δύο Συλλόγων των εργαζομένων
Ζ η τ ά μ ε
Άμεσα να συζητηθεί το σημαντικό αυτό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συζήτηση με αυτό ως μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες και η Δημοτική αρχή καθώς και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. να τοποθετηθούν με προτάσεις.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ, οι οποίοι σχεδόν ομόφωνα αποφάσισαν ως μόνη λύση, στα αδιέξοδα που φαίνονται στην Επιχείρηση, μετά από ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη, τη μεταφορά των εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου με στόχο την ομαλή συνέχιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης.

       Για το Σύλλογο                          Για το Σύλλογο
 ΟΤΑ Λέσβου                                      ΔΕΥΑ Λέσβου
Ο Πρόεδρος                                      Ο Πρόεδρος

Γιώργος Αλεξίου                   Νίκος Ιππειώτης

Μοιράσου το άρθρο!