Ανακοινώσεις Φορέων

02/07/2012 - 14:18

Συνάντηση Ευρωπαίων εταίρων της Περιφέρειας για το "ERMIS"

yle="text-align:justify;">Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου συμμετέχει για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως εταίρος στο Έργο ERMIS - Effective Reproducible Model of Innovation Systems (Ανάπτυξη ενός Αποτελεσματικού και Μεταβιβάσιμου Προτύπου Διαχείρισης Τοπικών Συστημάτων Καινοτομίας).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG IVC, και ήδη βρίσκεται στο τρίτο και τελευταίο έτος της υλοποίησης του, ενώ όλες του οι δράσεις βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.

Έτσι την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 στο πλαίσιο του Υποέργου 3, το οποίο αφορά την «Ανταλλαγή Εμπειριών μεταξύ των Εταίρων σε ζητήματα Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου φιλοξενεί στην Μυτιλήνη και στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μυτιλήνης, Διήμερη Τεχνική Συνάντησης στην οποία συμμετέχουν και τα στελέχη των υπόλοιπων δεκατεσσάρων εταίρων του, τα οποία προέρχονται από την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Δανία, την Ρουμανία, την Ολλανδία και την Ουγγαρία. Οι συναντήσεις ξεκινούν και τις δύο ημέρες στις 8:45 το πρωί.

Αντικείμενο της Διήμερης Τεχνικής Συνάντησης αποτελεί η παρουσίαση της προόδου που έχουν σημειώσει οι εταίροι στην σύνταξη των «Περιφερειακών Σχεδίων Δράσης για την Καινοτομία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Εννέα τέτοια «Περιφερειακά Σχέδια Δράσης για την Καινοτομία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» θα αναπτυχθούν από τις εννέα Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες μετέχουν στο έργο ERMIS, στην βάση μεθοδολογίας η οποία αναπτύχθηκε από το έργο ERMIS.

Τα εννέα αυτά «Περιφερειακά Σχέδια Δράσης για την Καινοτομία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2012, οπότε και προγραμματίζεται το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, να παρουσιάσει το τελικό Σχέδιο Δράσης τόσο στους θεσμικούς παράγοντες, όσο και στο επιχειρηματική κοινότητα των νησιών του  Βορείου Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!