Ανακοινώσεις Φορέων

24/01/2019 - 06:21

Συνάντηση Πρόεδρου Εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ Λέσβου με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση

Στο περιθώριο της ημερίδας της ΠΟΕ ΟΤΑ με θέμα «Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων ΟΤΑ Α΄ΒΑΘΜΟΥ» στην Αθήνα , ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και συζήτησαν θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Δήμου Λέσβου.


Ο Πρόεδρος των εργαζομένων , έθεσε το θέμα έλλειψης προσωπικού και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Δήμου Λέσβου, ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί στο νησί (προσφυγικό)και στην καλύτερη εξυπηρέτηση τω δημοτών. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι ο στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Λέσβου και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα προμήθειας οχημάτων- μηχανημάτων και η άμεση αντικατάσταση των παλαιωμένων υφιστάμενων , ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά , καθώς και να μπορέσουν οι Υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου  να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.


Στην συζήτηση, αναφέρθηκαν και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Δήμο Λέσβου μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την συγχώνευση των 13 Καποδιστριακών Δήμων , σε ένα Δήμο, τον Δήμο Λέσβου, και ζητήθηκε να υπάρξει μελλοντική συνεργασία μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου και πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εσωτερικών , ώστε να κατατεθούν προτάσεις που θα αφορούν θέματα προσωπικού μετά την αναγκαία διάσπαση του Δήμου Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!