Ανακοινώσεις Φορέων

14/11/2012 - 06:52

Συζήτηση από την ΑΔΕΔΥ Λέσβου για τις απολύσεις στους ΟΤΑ και στο Πανεπιστήμιο

Ανοιχτό κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ Λέσβου για τις απολύσεις στους ΟΤΑ και στο Πανεπιστήμιο

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις ειλημμένες αποφάσεις των οργάνων της για την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Δημόσιο, έπειτα και από τη σημερινή δημοσίευση του Νόμου, στον οποίο προβλέπονται απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, επαναλαμβάνει ότι θα αγωνιστεί για να μην γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου στο Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό:

1. Καλεί την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με στόχο να μην επιτραπεί η υλοποίηση της διαδικασίας σύνταξης των καταλόγων ένταξης σε διαθεσιμότητα και απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.

2. Αποφασίζει να προκηρύξει συντονισμένες, με τις κατά περίπτωση Ομοσπονδίες – μέλη της, απεργιακές κινητοποιήσεις σ’ όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και για το σύνολο του χρονικού διαστήματος, που απαιτείται -σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο- για τη συλλογή και αποστολή των εν λόγω στοιχείων. Στόχος είναι η συνδικαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων που θα αρνηθούν να καταρτίσουν και να αποστείλουν τους σχετικούς πίνακες.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει, παράλληλα, όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων - Μελών της, που αντιστέκονται στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων της Κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Λέσβου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των  συλλόγων  εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, Α.Δ. Αιγαίου, Πανεπιστημίου Αιγαίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να αγωνιστούν εναντία στη βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους συναδέλφους η τις υπηρεσίες που θίγονται άμεσα.

 Θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όλες τις υπηρεσίες η τις κατηγορίες προσωπικού στο  δημόσιο. Αφορούν κάθε εργαζόμενο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αφού θέλουν να συντρίψουν την ιδέα της σταθερής εργασίας με δικαιώματα. 

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι, όσο ασκούνται αυτές οι πολιτικές της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, θα συντονίζουμε και θα συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λέσβου καλεί Συλλόγους – Σωματεία του Ν. Τ Λέσβου την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00  στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, για ενημέρωση – συζήτηση και αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε παλλεσβιακό  επίπεδο το αμέσως πρόσεχες διάστημα.        

Μοιράσου το άρθρο!