Ανακοινώσεις Φορέων

07/02/2022 - 16:28

Τα προβλήματα της εστίασης στην συνάντηση της "Ασπίδας" με το Επιμελητήριο Λέσβου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς και οι Αντιπρόεδροι Παναγιώτης Τατάκης και Παρασκευάς Φραντζέσκος, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας «Ασπίδα», Νίκο Γιαννάκα, και τα μέλη του Δ. Σ., Φώτη Κουλουμαριέτο και Δήμο Καραμπεάζη. 

 

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Εστίασης που έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα, τόσο λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας, όσο και λόγω της διαρκούς κρίσης που βιώνει η χώρα και το νησί μας (οικονομική κρίση, μεταναστευτικό ζήτημα, αυξήσεις προϊόντων και ενέργειας κ.α.), καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων αυτών στη λειτουργία και στους τζίρους των επιχειρήσεων της Εστίασης και της Διασκέδασης.

 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου «Ασπίδα», ζήτησαν τη στήριξη του Επιμελητηρίου, με συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, όπως εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα ανάπτυξης, θεσμικά μέτρα ενίσχυσης του κλάδου, προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη, κ. α..

 

Από την πλευρά της Διοίκησης του Επιμελητηρίου δηλώθηκε η πλήρης συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου της Εστίασης, ο οποίος συμβάλλει στην  τοπική οικονομία και απασχόληση και αποτελεί μέρος του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας. 

 

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επαφών που έχει προγραμματίσει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, όπου μέσω γόνιμης συνεργασίας και παραγωγικών συζητήσεων, θα στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα, και θα επιτευχθεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Εκφράστηκε δε, η κοινή δέσμευση για συνέχιση της ήδη άριστης σχέσης μεταξύ του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου «Ασπίδα», προς όφελος της ανάπτυξης του τόπου μας και στήριξης των επιχειρήσεών μας.

Μοιράσου το άρθρο!