Ανακοινώσεις Φορέων

02/10/2019 - 11:00

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου : Απεργία - Ανακοινώσεις

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι με την αποφασιστικότητα τους και τον αγώνα τους έδωσαν μια πρώτη δυναμική, μαχητική απάντηση απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ με την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα εργοδοτών και κυβέρνησης έπεσαν στο κενό και δεν ήταν ικανά να κάμψουν την δυναμική των εργατών! 

Δυναμώνουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέα απεργιακή κινητοποίηση!

Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση στους εργαζομένους παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το αφήσαν. Για να καταφέρουν να υλοποιήσουν στο ακέραιο τις αντεργατικές τους ανατροπές, τις απλόχερες ελαφρύνσεις, τα «δωράκια» και τις πάγιες απαιτήσεις του κεφαλαίου και των μεγαλοεργοδοτών θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς συλλογική δράση. Για αυτό τον λόγο βάζουν στο στόχαστρο τα συνδικάτα και την οργάνωση των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο το κράτος και η εργοδοσία παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη συνδικαλιστική δράση και στην εσωτερική λειτουργία των συνδικάτων. 

Δεν θα παραμείνουμε θεατές στο αντεργατικό σάρωμα που ετοιμάζουν! 

 

Όσο κι αν θέλει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο σαν τομή υπέρ των εργαζομένων, ξέρουμε καλά ότι είναι μια σαρωτική προσθήκη στο αντεργατικό οπλοστάσιο που ενισχύει τα κέρδη του κεφαλαίου, την εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή, που θα αυξήσει τις συνδικαλιστικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν απεργιακές αποφάσεις! 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς!

Δίνουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, για να σπάσει το κλίμα της τρομοκρατίας και νεκροταφείου που επικρατεί!

 

Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά στα νέα σχέδια ταφόπλακα που ετοιμάζουν! 

 

----------

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

·         Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων!

·         Κάτω τα χέρια από τη ζωή και τη δράση των σωματείων!

·         Κάτω τα χέρια από την απεργία και τους αγώνες!

·         Να σημάνει απεργιακός συναγερμός για την αποτροπή των αντεργατικών μέτρων!

 

 

Η απεργία στις 24/09 αποτέλεσε, μετά τις εργατικές κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ, την πρώτη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή πολιτική της. Ήταν μια πρώτη προειδοποιητική απεργία ενάντια στα αντεργατικά μέτρα του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» κυβέρνησης- ΣΕΒ-ΕΕ. Οι απεργοί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις απαίτησαν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που τα δίνει όλα στους «επενδυτές» και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και περιλαμβάνει πλήθος αντεργατικών διατάξεων, υψώνοντας χίλια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Η απεργία δέχτηκε τον πόλεμο των δικαστηρίων, των εφοπλιστών και των αφεντικών, καθώς και του απεργοσπαστικού μηχανισμού της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ που την σαμποτάρισε ανοιχτά. Μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία, αγωνιστικές ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, πήραν την απεργία πάνω τους. Για αυτό βρήκε ανταπόκριση σε ένα αγωνιστικό δυναμικό εργαζομένων, δημιουργώντας ελπίδες για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών. Επιβεβαιώθηκε ότι όταν υπάρχει αποφασιστικότητα και επιμονή από ένα «μπλοκ» αγωνιστικών και ταξικών δυνάμεων τότε μπορεί να γίνει απεργία χωρίς την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Σημείο αναφοράς ήταν η απεργιακή περιφρούρηση στο λιμάνι του Πειραιά, στην ΚΟΣΚΟ και σε άλλους χώρους, όπου εκατοντάδες απεργοί και αλληλέγγυοι, έδωσαν την μάχη υπεράσπισης της απεργίας.

Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή του αντεργατικού οδοστρωτήρα

Με την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη έγινε ένα σημαντικό βήμα. Τώρα υπάρχει ανάγκη συνέχειας και κλιμάκωσης. Το επιβάλει η επιμονή της κυβέρνησης να φέρει τον αναπτυξιακό, αντισυνδικαλιστικό νόμο. Το επιβάλει η συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης και η διατήρηση των μνημονιακών νόμων. Το επιβάλλουν οι ανάγκες μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Όπως αποδείχτηκε για πολλοστή φορά, ο υποταγμένος συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν θέλει την επιτυχία του αγώνα, αλλά την υπονόμευσή του. Θέλει την ήττα και το πέρασμα των μέτρων, ειδικά εκείνων που σχετίζονται με την ακόμα βαθύτερη πρόσδεση του συνδικαλισμού στο κράτος και την εργοδοσία, για να συνεχίσει απρόσκοπτα να παίζει τον βρόμικο ρόλο του. Μετά την απεργία στις 2 Οκτώβρη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ θέλουν να ρίξουν την «αυλαία» στις εργατικές αντιδράσεις.

Να μην αφήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ένα ταξικός συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών πρέπει να πάρει πάνω του την έκβαση του αγώνα. Με συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, με συντονισμό στις αποφάσεις και τη δράση των συνδικάτων που σήκωσαν το βάρος της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη και όσων θέλουν να μπουν στην συνέχεια, να οργανώσουμε τον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου, βάζοντας στο περιθώριο τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Για να δοθεί ένας ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας που θα εμπνεύσει. Το εργατικό κίνημα δεν χρειάζεται συμβολικές διαμαρτυρίες και εκτονώσεις αλλά συντονισμένο απεργιακό αγώνα ανάσχεσης κι απόκρουσης της επίθεσης.

Ø Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση

Ø Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μείωση των ωρών εργασίας.

Ø Παλεύουμε για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία

Ø Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς κι αμοιβής και σύγχρονα δικαιώματα!

Πλαίσιο κειμένου: Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Οκτωβρίου
Συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια στις 11πμ.

 

Συνέλευση Εργαζομένων – Ανέργων – Συνδικαλιστών

Μοιράσου το άρθρο!